Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Райна Кабаиванска за Доминго: Винаги се е държал като джентълмен

Българската оперна звезда с коментар в защита на прочутия тенор

Пласидо Доминго и Райна Кабаиванска като Каравадоси и Флория Тоска в „Тоска“ от Пучини (1976). - Райна Кабаиванска за Доминго: Винаги се е държал като джентълмен

Пласидо Доминго и Райна Кабаиванска като Каравадоси и Флория Тоска в „Тоска“ от Пучини (1976).

Българската оперна прима Райна Кабаиванска направи коментар във връзка с обвиненията за сексуален тормоз срещу Пласидо Доминго, отправени от оперни изпълнители. Според нея тенорът винаги по време на съвместната им работа се е държал като джентълмен.

„В моята дълга кариера много пъти съм работила с Пласидо Доминго, с когото сме делили големи успехи на сцената. Пласидо винаги се е държал като джентълмен.“

Това изявление е публикувано на официалната Фейсбук-страница на Майсторския клас на Райна Кабаиванска, като е преведено и на италиански. Коментарът е съпроводен и с черно-бяла снимка на Доминго и Кабаиванска от Ла Скала.

През годините Кабаиванска има множество представления заедно с Доминго – „Тоска“, където се превъплъщават в главните роли на Тоска и Каравадоси, „Трубадур“ под диригентството на Караян, „Силата на съдбата“ на Верди, „Франческа да Римини“ на Дзандонай и много други.

По-рано „Асошиейтед прес“ разпространи свое разследване, според което няколко оперни изпълнителки обвиняват Пласидо Доминго в сексуален тормоз. Цитиран е и самият тенор, който отхвърля твърденията им и заявява, че те неточно отразяват събития отпреди повече от 30 години.

 

Вижте още: ПЛАСИДО ДОМИНГО ОБВИНЕН В СЕКСУАЛЕН ТОРМОЗ

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах