Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Качествено кино всеки ден в „Люмиер“. По-евтино от Арените

Извънредни прожекции на „Хамлет“ и „Макбет“ през декември

Две извънредни прожекции на „Макбет“ планират в „Люмиер“ през декември. - Качествено кино всеки ден в „Люмиер“. По-евтино от Арените

Две извънредни прожекции на „Макбет“ планират в „Люмиер“ през декември.

Фестивалното кино „Люмиер“ става средище за качествени филми всеки ден. НДК закупи дигитална прожекционна техника и от началото на 2016 г. салонът ще има редовна програма, при това на по-ниски цени от кината в столичнните Арени и молове.

Досега прожекциите в тази зала се осъществяваха с апаратура под наем. Новата техника е закупена специално за салона на „Люмиер”, нейните параметри са съобразени с голямото прожекционно разстояние и гарантират максимално качествено изображение, обясняват от Двореца на културата. „Люмиер” е част от мрежата киносалони Europa Cinemas и занапред приоритет в програмата му ще продължат да бъдат българските и европейските филми.

„Най-хубавият подарък по случай 100 г. българско кино, който можехме да направим, е да превърнем емблематичната зала „Люмиер” в самостоятелен независим киносалон, конкурентен на всички останали“, сподели директорът на НДК Мирослав Боршош.

Поради огромния зрителски интерес, със съдействието на Британски съвет, до края на декември са планирани три извънредни прожекции на спектакъла „Хамлет” с Бенедикт Къмбърбач, показан първо на „Киномания“. Датите на прожекциите са 19 декември (събота), 28 декември (понеделник) и 30 декември (сряда). Началният час и на трите е 18,30. Цените на билетите са 15 и 12 лв.

Освен „Хамлет”, до края на годината в „Люмиер“ ще има още две прожекции на „Макбет” с Майкъл Фасбендър и Марион Котиар. Те ще бъдат на 23 декември (сряда) и 29 декември (вторник). Началният час е 19, а цените на билетите – 8 и 6 лв.

Предварителната продажба на билети е на касите на Билетен център – НДК, а един час преди съответната прожекция – и на касата на кино „Люмиер”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg