Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Къде е Анна Цолова? Ще води концерт в Плевен

Над 22 хиляди деца привлечени към класическата музика от „Фортисимо в клас“

Анна Цолова бе водеща на концерта на „Фортисимо в клас“ в Плевен и през април 2016-а. Снимка: Info Pleven - Къде е Анна Цолова? Ще води концерт в Плевен

Анна Цолова бе водеща на концерта на „Фортисимо в клас“ в Плевен и през април 2016-а. Снимка: Info Pleven

През септември 2017-а Анна Цолова напусна сутрешния блок на Нова телевизия. Официалното съобщение от медията гласеше, че журналистката се заема с лайфстайл проект. Седем месеца по-късно новото предаване все още не е започнало – и ако не на екрана, Цолова ще се появи другаде в публичното пространство: на извънстоличната музикална сцена.

На 20 април журналистката ще води концерт на Плевенската филхармония, част от поредицата заключителни прояви на образователната програма „Фортисимо в клас“. Това не е първото участие на Анна Цолова в концертите на „Фортисимо“ – и тя, и бившият ѝ екранен партньор Виктор Николаев, са били водещи на музикалните събития, предназначени за най-малките зрители в класиката.

Повече от 22 хиляди деца са привлечени към каузата на „Фортисимо в клас“ през осемте години, откакто съществува проектът. Дори половината от тях да се върнат обратно в концертните зали, цигуларят Хари Ешкенази – създател и двигател на проекта – ще е постигнал целта си.

Заключителните концерти на „Фортисимо в клас“ ще бъдат в пет града. Началото е в София на 28 март, с участието на Софийската филхармония и с водещ Александър Кадиев в зала „България“. Следващият концерт ще бъде на 29 март със „Симфониета Враца“, с водещ Ана Пападопулу. На 18 април концертът на „Фортисимо…“ в града под тепетата ще бъде с Пловдивската опера и с участието на Юлиан Вергов. На 20 април е събитието в Плевен с Анна Цолова. Финалът ще постави „Симфониета Видин“ в дунавския град.

Петте концерта ще бъдат дирижирани от Максим Ешкенази. Навсякъде ще звучат бийтбокс и гъдулка с Адриана Николова-Печенката и Десислава Тодорова.

„Фортисимо в клас“ се осъществява с финансова подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах