Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Междузвездни войни: Накъде без Лея?

Отговорни фактори в поредицата се събират, за да обсъдят сюжетите на Епизод VIII и Епизод IX

Принцеса Лея е щяла да има важна роля в Епизод IX. След смъртта на актрисата Кари Фишър сценарият за филма трябва да се пренапише. - Междузвездни войни: Накъде без Лея?

Принцеса Лея е щяла да има важна роля в Епизод IX. След смъртта на актрисата Кари Фишър сценарият за филма трябва да се пренапише.

Последиците от смъртта на Кари Фишър върху поредицата „Междузвездни войни“ ще бъдат обсъдени от водещи фигури в „Дисни“ в Лос Анджелис идната седмица. Фишър, която почина на 27 декември, е заснела напълно своите части в Епизод VIII, който излиза в края на тази година – включително, очевидно, събирането на принцеса Лея с Люк Скайуокър на Марк Хамил и сина ѝ Кайло Рен, изигран от Адам Драйвър.

Героинята обаче е щяла да има още по-голямо значение в предстоящия филм от поредицата – финалът на трилогията. Снимките за него се планира да започнат в началото на 2018-а, а премиерата да е около Коледа 2019-а.

„Холивуд рипортър“ се позовава на вътрешни източници от продукцията, които заявяват, че сценаристът и режисьор на Епизод IX Колин Тревъроу ще се срещне с изпълнителния продуцент Кейтлийн Кенеди, за да се обсъди какви промени в сценария са нужни. Това пък на свой ред означава, че може да се наложи Райън Джонсън да заснеме отново части от своя Епизод VIII.

Предполага се, че студиото ще е по-малко предпазливо по отношение на обширни корекции в постпродукцията предвид успешния прием на „Rogue One“, за който е известно, че бе презаснет на 40%. Друг ключов елемент от него беше възкресението чрез компютърни ефекти на героя на Питър Къшинг и на принцеса Лея в последната сцена. Този подход може да бъде използван и в обсъждането на сюжета.

Етиката и логистиката, които такъв ход изисква, обаче навярно ще попречат на „Дисни“ да стигне твърде далеч – инцидентно ползване на компютърни възраждания може да се смята за приемливо, но е много малко вероятно да се прибегне до цялостно генерирана компютърна версия на Фишър, която просто изрича репликите на Лея в Епизод IX.

Кари Фишър и майка ѝ Деби Рейнолдс бяха погребани заедно в Лос Анджелис на 6 януари. По-рано тази седмица започна онлайн петиция с призив Лея да бъде призната за „официална“ принцеса на „Дисни“. До момента в нея са събрани близо 55 хиляди подписа.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90