Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Как да изберем или изградим настолен компютър за игри

Снимка: ЕПА/БГНЕС - Как да изберем или изградим настолен компютър за игри

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ако ви предстои да купите геймърски компютър, трябва да сте наясно с това какви видове има на пазара, на кои параметри да обърнете внимание и кои са периферните устройства и аксесоарите с водещо значение за виртуалното преживяване. Подобна гейминг техника притежава ускорени характеристики и е сред устройствата с най-сложна конфигурация. Много от потребителите дори решават сами да изберат отделните части, за да се постигне перфектна производителност във всеки един момент.

Кое е по-добре – компютър или лаптоп

Това е въпрос, който всеки геймър си задава. Gaming лаптоп или настолен компютър да изберем, така че да останем максимално удовлетворени от резултатите? Тук е важно да се обърне внимание на предимствата и недостатъците на едната и другата машина, за да се направи адекватна съпоставка. Ето кои са водещите акценти в случая:

  • преносимите компютри за игри са удобни – тях можете да ги местите и пренасяте, а теглото им е минимално. Пазарът предлага много добри модели геймърски лаптопи, достойни за вниманието и на най-взискателните потребители. Отново могат да се използват с всякакви периферни устройства (мишка, допълнителна клавиатура, озвучителна система, камера и др.), но пък малко възможно е да се правят допълни оптимизации, да се сменят компоненти и т.н. Във финансов аспект те са по-скъпият вариант, затова и трябва да го обмислите в детайли;
  • настолните модели дават много възможности в технически план – като цена те са по-евтината опция, споделят от онлайн магазин „Ардес“. Предимството на стационарните компютри за игри е възможността за изграждането на персонална конфигурация от елементи. Може да се сменя мониторът, да се добавя охлаждаща система за още по-бърза работа, да се залага на впечатляващи окомплектовки и да се възползвате от възможно най-високите ресурси в сферата. Минусът на настолната машина е, че не може да се мести и заема повече място;
  • и с двата вида техника се постига висока производителност – в крайна сметка, на който и вид компютър да заложите, шансът да се насладите на супер гейминг е голям. За да не засича играта, а графиката да е перфектна, трябва да използвате най-висок клас техника. В случая е от голямо значение марката и модела PC или лаптоп. 

Ако сте заклет геймър или „прохождащ” в материята, компютърната техника за игри с оптимални параметри ще ви е силно необходима, за да подобрите своите умения. При избор можете да се допитате до професионалист, за да е селекцията успешна. 

Да го сглобите ли сами или да вземете готов модел

Асемблирането на компютър за игри не е лесна работа. За да се създаде успешна конфигурация, е нужно да имаме техническа грамотност, да сме добре запознати с принципа на работа на всеки отделен елемент, както и да знаем как да комбинираме отделните части, че да са резултатите задоволителни. В случай че сме „на ти” с материята, то идеята сами да създадем машина за гейминг не е никак лоша.

Голяма част от потребителите обаче се насочват към готовите модели, при които всичко е перфектно синхронизирано и няма нужда от подобрения. При тях съчетанието е отлично, а в технически аспект се наблюдава висока производителност – идеално възпроизвеждане на графичната картина и при по-висок фреймейт, оптимална работа на видеокартата и процесора, добро охлаждане и др.

Какви параметри да притежава

Техниката за игри не е като тази в офиса. Тя се отличава с ускорени параметри и много по-голяма мощност, отколкото останалите. За да работи добре, е нужно да разполага с повече памет, бърз процесор, хубава видео карта и ефективно охлаждане. Това са задължителните условия, ако искаме да сме доволни от новозакупената техника, а респективно и от гейминга.

Какви периферни устройства да изберете

Освен с компютър за игри всеки любител на игрите трябва да разполага и с модерни периферни устройства. Мишка, клавиатура, слушалки, контролери и волани – много са аксесоарите, които всеки геймър е добре да си набави, за да се наслади на престоя си във виртуалния свят с всичките си сетива.


Платена публикация

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах