Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Тест преди вота в неделя

Как да определим за кого да гласуваме на балотажа?

България може да бъде поделена между двамата кандидати за президент – за Генерала големите градове, за Цачева няколко областни. За жалост, този вариант е невъзможен. - Тест преди вота в неделя

България може да бъде поделена между двамата кандидати за президент – за Генерала големите градове, за Цачева няколко областни. За жалост, този вариант е невъзможен.

Какви времена настанаха – човек не знае вече за кого да гласува. Чета из социалните мрежи най-противоположни мнения за това кой трябва да бъде подкрепен на балотажа в неделя. Правоверно десни ме заклеват да пусна бюлетина за генерал Радев, за да нямаме еднопартийна власт на всички нива, разочаровани соцвоенни натискат Цецка да е новият главнокомандващ… Най-важното на този балотаж е, че всички ще гласуват „срещу“, а не „за“. Освен, може би, жената на генерала. Даже за Бойко не се разбра той „за“ президентския пост ли е, или „против“, че ни предложи Цецка Цачева като кандидат.

Отсега е ясно, че каквото и да направите на изборите, после ще съжалявате. Разумът не помага в такава патова ситуация. Най-добре би било балотаж въобще да няма и двамата кандидати да управляват на ротационен принцип. Понеделник Цецка, вторник Генерала, сряда Цецка, четвъртък Генерала, петък – мачле в Банкя. На срещите в Москва пускаме Радев, в Брюксел – госпожата. Може по протоколите на ЦИК да карат – там, където българите са избрали Цецка, да пращат нея на посещение, а в Москва, Техеран и Делхи – Радев. И България може да се подели така – за Генерала големите градове, за Цецка няколко областни.

Тъй като този вариант е невъзможен, ще трябва да се напънем и да решим все пак за кого ще пуснем бюлетина в неделята. Това може да стане с ези-тура. Или ако пресечете три пъти пред такси – за госпожата, а три пъти зад такси – за Генерала. Тръгнете към секцията с ляв крак и ако я прекрачите пак с ляв – ясно: БСП. С десен: ГЕРБ. Ако гласувате на четен час: левите, на нечетен: десните.

Има и по-научен метод. С психологически тест за психопати. Отговорете честно на долните въпроси и определете дали сте сериен избирател на БСП или ГЕРБ.

ТЕСТ

Съмнявали ли сте се някога, че може би сте психопат? Може и да сте. Но не се тревожете чак толкова. Не всички психопати са серийни убийци. Някои са и обикновени избиратели.

Едни от чертите на хората с това психично разстройство могат да доведат до високи постижения онези, за които те гласуват. Да ги направят премиери, президенти, че дори и председатели на ООН.

И въпреки че не е особен повод за гордост, нека проверим с този тест къде се класирате в скалата на психопатията.

Правила

Отговаряйте колкото се може по-честно. За всяко твърдение си поставяйте: 0 точки (Никак не съм съгласен), 1 точка (Не съм съгласен), 2 точки (Съгласен съм) или 3 точки (Напълно съм съгласен).

Тестът

1. Рядко планирам бъдещето – обичам да вземам решения на момента.

2. Ако ме дразнят, подавам оставка.

3. Ако продължават да ме дразнят, викам танковете.

4. Няма проблем да изневерявам на партньора си в любовта, стига да не ме хванат. Ако ме хванат, женя се за нея.

5. Абе каква любов, едни женски гащи няма у нас. Всички гостенки идват без гащи.

6. Ако се появи нещо по-добро, няма проблем да отменя отдавнашна уговорка. Обаждам се на Кристалина и готово.

7. Гледката на наранено или страдащо животно ни най-малко не ме тревожи. Особено, ако е архар.

8. Карането на самолети много ми харесва.

9. В Плевен петлите са млекопитаещи безгръбначни. У вас не? Не знам що така…

10. Много съм убедителен/на. Притежавам таланта да карам другите да правят онова, което искам. Проблемът е, че не знам какво искам.

11. Ако успея да измамя някого, това си е негов проблем. Щом го е позволил, значи го е заслужил. А и го пише в „Държавен вестник“, не ли?

12. Правилата съществуват, за да бъдат погазвани.

13. Правилата – това съм аз!

Ако имате над 2 точки, поздравления! Вие сте редовен избирател в България!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС