Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Да помогнем на Варна! Вижте как

Бедстващите имат нужда от храна, вода, дрехи, завивки...

19 юни, Варна, кв. "Аспарухово" - Да помогнем на Варна! Вижте как

19 юни, Варна, кв. "Аспарухово"

Как да помогнем на Варна, се питат стотици и хиляди българи. Най-лесно и бързо това може да стане с SMS на номер 17 777 с текст DMS VARNA.

Ако се намирате в района на Варна, може да се присъедините към десетките доброволци, които участват в почистването на квартал „Аспарухово“. В районното кметство е сформиран кризисен център, където всеки може да потърси помощ или информация как да помогне.

Бедстващите във Във Варна имат нужда от дрехи, бельо, обувки, гумени ботуши, дъждобрани, памперси, хигиенни материали, завивки, храна, питейна вода, консерви, храна за бебета, газови котлони, кофи, лопати, фенерчета… В София помощите могат да бъдат предавани в пункт на ул. „Искър“ 11А (на ъгъла с ул. „Бачо Киро“). В петък се приемат до полунощ, утре от 10 ч. до 24 ч. и в неделя от 10 ч. до 16 ч.

Телефонът на оперативния дежурен в община Варна, който приема сигнали на граждани, е 052/820 112.

Екипи на „Инжстрой“ работят по ул. „Народни будители“ и околните улици, от „Хидрострой“ – по ул. „Мара Тасева“, „1 май“, ул. „Моряшка“; от „Зебра“ – по ул. “ Горна студена“, „Розова долина“ и пресечките.

Ако имате възможност да помогнете с техника – може да пратите багери за изгребване на боклуците и камиони за извозването им. Машини са осигурени от фирма „Елит“, а екипи от Камарата на строителите оказват помощ при разчистването на наносите по ул. „Кирил и Методий“ – от бункера към дерето. Работници от „Девня трейд“ почистват центъра на Аспарухово.

До 10 ч. над 30 доброволци се бяха самоорганизирали във Фейсбук и потърсиха община Варна да ги насочи къде да почисвтват в бедстващия район. Автобуси на общинската фирма „Градски транспорт“ извозва хората от центъра до Аспарухово. От ВСУ „Черноризец Храбър“ работят доброволно 20 души, включиха се и младежи от СУПЦ „Анастасия Д-р Железкова“ и от Националното сдружение на сираците.

От „Кока Кола“ осигуряват пакети със суха храна, които ще бъдат раздавани в пунктове в центъра, в кметството и на ул. „Розова долина“. Храни, напитки, облекло и ботуши даряват от „Метро“.

Частна детска градина и училище предлагат безплатно извозване и гледане на деца.

Център „Майка и бебе“ не е наводнен, осигурена е храна за пребиваващите. Пунктът от кухнята „Вяра, надежда, любов“ работи и хората ще получат храната си.

БЧК са активирали номер 1466 за пострадалите.

Червенокръстките екипи предоставят на пострадалите питейна вода, напитки, храна и предмети от първа необходимост. Бедствените складове на организацята са отворени и има готовност на нуждаещите се да се предоставят одеяла, походни легла, спално бель и други материали от първа необходимост.

Българският червен кръст открива и специална банкова сметка за набиране на средства за пострадалите във Варна:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
(За пострадалите от наводненията в страната).

Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез online дарения на сайта на организацията:
през Epay ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
с дебитна/кредитна карта Пострадали при бедствия, аварии и катастрофи.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg