Как да създадете нова песен на „Нирвана“

Влогър генерира компютърно текста на песента „Smother“, докато изпълнява инструментала (аудио)

Кърт Кобейн се самоубива през 1994 г., но гласът му звучи и до днес благодарение на компютърна технология.  - Как да създадете нова песен на „Нирвана“

Кърт Кобейн се самоубива през 1994 г., но гласът му звучи и до днес благодарение на компютърна технология.

„Нова“ песен на „Нирвана“ създаде влогър, използвайки изкуствен интелект. Ентусиастът е популярен във видеоплатформата тъкмо с генерирането на нечувани досега произведения на AC/DC, „Металика“ и „Никълбек“, като за целта използва един и същи метод, пише музикалното издание NME.

Потребителят с псевдоним Funk Turkey разказва, че за създаването на песента „Smother“ (Задушавам) разчита на услугата „lyrics.rip“. Въвеждат се всички текстове на песни на изпълнителя или групата, а след това използва т. нар. Марковска верига в теорията на вероятностите, за да измисли текста в стила на гръндж формацията.

Изпълнението на музиката, микса и наслагването на вокалите върху инструментала става „в моята кухня с гаден микрофон, старо копие на ProTools и искрящо червена евтина китара Stratocaster“.

За изпълнението на барабаните, които обикновено изпълнява Дейв Грол, ютюбърът разчита единствено на компютърните технологии. Във видеото към песента са използвани кадри от стари изяви на „Нирвана“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах