POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Как Дж. Р. Р. Мартин би озаглавил предисторията на „Троновете“?

Писателят разкрива, че се обмислят четири продължения на франчайза

Ако зависи от Дж. Р. Р. Мартин, новият сериал от света на „Игра на тронове“ би се фокусирал върху първата и най-велика битка на човечеството - срещу Белите бродници. Снимка: HBO - Как Дж. Р. Р. Мартин би озаглавил предисторията на „Троновете“?

Ако зависи от Дж. Р. Р. Мартин, новият сериал от света на „Игра на тронове“ би се фокусирал върху първата и най-велика битка на човечеството - срещу Белите бродници. Снимка: HBO

Писателят Дж. Р. Р. Мартин потвърди в блога си новината за одобрения пилотен епизод с прeдистория на „Игра на тронове“, развиващ се хиляди години преди познатите ни събития. Писателят разкри и още детайли за разрастването на франчайза „Игра на тронове“. Сценарият за предците на Джон Сняг, Денерис и Церсей ще бъде създаден от Джейн Голдман и ще ни върне във Вестерос в Епохата на героите.

Поредицата все още не е озаглавена, няма режисьор, нито актьорски състав. В блога си Мартин изтъкна, че засега е поръчан само пилотен епизод, а не цял сериал. Едва ли обаче от продуцентската къща ще пропуснат шанса за разрастването на най-доходоносната им и гледана продукция.

Вижте още: СНИМАТ 1000 Г. ПРЕДИ „ИГРА НА ТРОНОВЕ“

Според автора на „Песен за огън и лед“, пет са били доскоро възможните предистории на „Игра на тронове“. От HBO отказали една от тях, без да се споменава коя точно.

„Що се отнася до сериалите-наследници, ако следите новините, знаете, че се говореше за четири, после станаха пет. Една от тези истории разбрах, че отпада, и – разбира се – пилотният епизод на Джейн върви към екрана. Това не означава обаче, че останалите са мъртви“, пише Мартин в блога си.

Запитани реализацията на кой от периодите във Вестерос е отхвърлен, от HBO не дават ясен коментар, казват само, че „никакви решения не са взимани“, посочват в „Холивуд рипортър“. Според писателя обаче три от тези четири предистории, „развиващи се в различни периоди и включващи различни герои и сюжетни линии, са в активно развитие“.

„Всичко, което ми казват, е показателно, че може да снимаме поне още един пилотен епизод, а може би и повече от един, в предстоящите години. Все пак имаме цяла вселена с десетки хиляди години история, с които да си играем. Но това е телевизия, така че нищо не е сигурно“, добавя Мартин.

Пилотният епизод, по който Голдман работи, е все още обвит в мистерия. Заглавието на сериала е това, което най-много вълнува феновете към момента.

„Моят глас би отишъл за „Дългата нощ“, което си казва всичко само по себе си, но ще съм изненадан, ако това е крайният вариант. По-вероятно е HBO да искат да вкарат „игра на тронове“ там някъде“, разсъждава саркастично писателят.

Името, което Мартин сам дава на поредицата, потвърждава онова, което вече много почитатели мислеха: хилядолетният период „Епохата на героите“ от историята се стеснява около първата описана във Вестерос война с Другите и причините, довели до нея.

Разбира се, авторът не пропусна отново да увери феновете, че въпреки натоварения си график и многото проекти, в които участва, довършването на „Ветровете на зимата“ е приоритетно за него:

„Глупаво е да се мисли обратното. Ако не бях толкова зает с писането на „Ветровете“, не мислите ли, че щях сам да пиша сценария на един от тези пилотни епизоди? Не е като да не съм писал за телевизия…“.

Премиерна дата за книгата все още не е насрочена, а предисторията на „Игра на тронове“ би тръгнала по екраните най-рано през 2020 г.

Вижте още: ЛУДИЯ КРАЛ, ПОСЛЕДНИЯТ ТАРГАРИЕН НА ЖЕЛЕЗНИЯ ТРОН

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg