VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Как литературното четене може да бъде гениално

Най-търсеният съвременен актьор Бенедикт Къмбърбач не отказва участие на литературно четене! - Как литературното четене може да бъде гениално

Най-търсеният съвременен актьор Бенедикт Къмбърбач не отказва участие на литературно четене!

Ако сте фен на Бенедикт Къмбърбач, може би ви е минавала мисълта как актьорът би изиграл някой отявлен, но гениален самохвалко? Като част от фестивала „Хей” за литература и изкуства в Уелс, Къмбърбач прочете писма от „известни хора, от люде с позорна слава и от човеци, които не са знаменити”. Да, най-търсеният съвременен актьор участва в литературно четене!  

На Къмбърбач се падна честа да влезе в кожата на легендарния рокаджия Иги Поп. На моменти не му се удаваше американския акцент, но ентусиазмът и емоцията му бяха огромни.

Второто писмо, което Къмбърбач трябваше да прочете, беше на писателя Кърт Вонегът (1922-2007). То датира от 1973 година, а субектът на писанията на писателя се отнася до новината, че са изгорени 36 копия от книгата му „Кланица 5”. Брилянтен език на автора, блестящо изпълнение на актьора. Уверете се сами.

Вижте Бенедикт Къмбърбач като Иги Поп:

Ето го и като Кърт Вонегът:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg