Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Как се създава Бял бродник (видео)

„Игра на тронове“ пусна нов клип, който загатва още повече зрелища в шестия сезон на сериала

Очаква се в шестия сезон на „Игра на тронове“ Нощният крал да има сериозно присъствие. - Как се създава Бял бродник (видео)

Очаква се в шестия сезон на „Игра на тронове“ Нощният крал да има сериозно присъствие.

Създателите на „Игра на тронове“ пуснаха ново видео, разкриващо процесите зад кулисите на сериала. И въпреки че то не е динамично като спиращите дъха трейлъри на предстоящия шести сезон, комбинира в себе си нови улики за това, което може да предстои. Особено предвид факта, че започва с един от най-интересните персонажи от сагата. И не, не Джон Сняг – а Нощният крал.

Новият клип среща с Бари Гауър, който ръководи процеса по визуалното създаване на всички чудовища и създания отвъд Вала (а може би скоро и отсам него, в настъпление през Вестерос?). Надлежно е представено как е направен техният страховит и силно персонифициран облик – особено този на Белите бродници.

И докато разбираме, че само по една маска може да работят над 10 часа между 15 и 20 души, и то само за еднократното ѝ ползване на снимачната площадка, от видеото ясно проличава, че в новия шести сезон ще видим доста повече сцени с вдигнатите мъртви, отколкото във всички пет досега, взети заедно.

Вижте още: ШЕСТИ СЕЗОН НА „ИГРА НА ТРОНОВЕ“. КАКВО ЗНАЕМ?

Традиционно, създателите на сериала не дават почти никакви подсказки за сюжета. Като се видят обаче щателните усилия по целия процес за въздигането на Белите бродници на екрана и крайният им смразяващ вид – със сигурност ни чака зрелище.

„Игра на тронове“ се завръща на 24 април. Дотогава – ето как се създават чудовищата, надвиснали над Вестерос.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90