СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Как се сглобяват автомати – обучение за деца от детски градини в Русия

Младежката паравоенна организация „Юнармия” показва на децата и как се слагат противогази

Урок по сглобяване на оръжие в Кандалакша, Мурманска област. 
Снимка: Леонид Невзлин/Туитър - Как се сглобяват автомати – обучение за деца от детски градини в Русия

Урок по сглобяване на оръжие в Кандалакша, Мурманска област. Снимка: Леонид Невзлин/Туитър

Паравоенната младежка организация „Юнармия“ организира обучения по сглобяване на автомати в детски градини в Русия, съобщават местни медии. На снимки, публикувани в социалните мрежи, се виждат юнармейци в униформа, които демонстрират пред деца под 6 години как се сглобява автомат за 8 секунди и как се слага противогаз.

Предприемачът Леонид Невзлин е публикувал в Туитър съобщение за подобна проява в Кандалакша, Мурманска област. Събитието е потвърдено и от Телеграм канала на сайта „Вести Кандалакша“. Преподавателите и родителите от детската градина са събрали доброволни помощи за руската армия, а в отговор е организирана среща с военизираните младежи от „Юнармия“.

Подобно събитие се е състояло и в детската градина на село Раздолно в Приморския край. Там в обучението са включени и противогази. Като основна цел на проявата педагозите в детската градина са посочили „възпитание в патриотизъм, любов към родината и съпричастие към историята на страната“.

В детската градина в Карактеево, Нефтеюгански район, вече пета година децата постъпват – още преди да започнат училище – в редовете на „Юнармия“, разказват местните сайтове.

„Юнармия“ е общоруско детско-юношеско военно-патриотично движение, създадено през 2016 г. Освен руската армия, сред учредителите му е и Валентина Терешкова. Движението попадна в санкционните списъци на САЩ и ЕС през 2022 г. заради декларираната подкрепа за войната в Украйна. Много критици сравняват „Юнармия“ с движението „Хитлерюгенд“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg