POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Как ще изглежда Топлоцентралата на НДК, новият арт център на София (визии)

Обявиха победителите от конкурса за преобразуване на съоръжението – бъдещ дом на независимите изкуства

Така ще изглежда Топлоцентралата на НДК. Илюстрации: Официален канал за новини от архитектурния конкурс за превръщането на бивша топлоцентрала в център за съвременни изкуства / www.medium.com/@toplocentralata - Как ще изглежда Топлоцентралата на НДК, новият арт център на София (визии)

Така ще изглежда Топлоцентралата на НДК. Илюстрации: Официален канал за новини от архитектурния конкурс за превръщането на бивша топлоцентрала в център за съвременни изкуства / www.medium.com/@toplocentralata

Бившата топлоцентрала на НДК ще бъде център за изкуство и култура и това се знае вече от няколко години. Но вече узнахме и как ще изглежда – тази седмица бяха обявени победителите в конкурса за преобразуване на съоръжението. Първата награда журито присъжда на Антон Колев и Мариана Сърбова.

В съревнованието са участвали общо 61 проекта, което е рекорд за архитектурните конкурси, организирани от Столична община през последните години.

Новият център се предполага да осигурява условия за широк набор от артистични прояви — театрални постановки, музикални и танцови събития, изложби, образователни и социални дейности.

Първа награда

Втора награда, проект на Божидара Вълкова, Борис Тикварски, Мария Гяурова, Цветомира Некова, Поли Гяурова, Майк Фритз (София)

Трета награда, проект на Nomo Studio Architects S.C.P. (Барселона, Испания)

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС