VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Как Том Хидълстън изгуби ролята на Джеймс Бонд в три лесни стъпки

Може би е трябвало да прави повече лицеви опори или да се среща с някой по-неизвестен от Тейлър Суифт?

Продуцентката Борбара Броколи вярва, че Том Хидълстън, който беше изискан и шеговито фалшив Бонд в „Нощният мениджър“ е „недостатъчно корав“, за да играе истински герой.  Снимки: ЕПА/БГНЕС - Как Том Хидълстън изгуби ролята на Джеймс Бонд в три лесни стъпки

Продуцентката Борбара Броколи вярва, че Том Хидълстън, който беше изискан и шеговито фалшив Бонд в „Нощният мениджър“ е „недостатъчно корав“, за да играе истински герой. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Изглежда, че през последните десет години (всъщност само през последните две) британският актьор и спагети ентусиаст Том Хидълстън бе приет за най-вероятният следващ Джеймс Бонд. Сайтът The Ringer припомня как се развиха събитията и защо вече няма никаква вероятност това да се случи.

Всичко започна с Даниъл Крейг, който преведе шпионина през четири сурови филма и обяви, че е приключил с проекта. Точните му думи бяха:

„По-скоро бих счупил тази чаша, за да си прережа вените с парче стъкло, отколкото отново да изиграя Бонд“.

Каза го през 2015-а по време на рекламната кампания на „Спектър“.

Клюкарските медии и заложните къщи веднага инсталираха Хидълстън на мястото на най-любим негов наследник и в това имаше известен смисъл: Хидълстън е британец, има чар, изглежда добре и не е чернокож. Това са общо взето основните квалификации, необходими за работата.

Уви! Тази седмица стана ясно, че Хидълстън няма да играе реликвата, подпираща разпадащата се империя. Това е защото в очите на дългогодишния продуцент на филмите за Бонд Барбара Броколи (както съобщава сайтът Page Six), му липсвали някои от основните качества на героя. Обявените от продуцента обвинения срещу Хидълстън са интересни, странни и много точни. Те също така могат да бъдат ценен урок на тема „Как да загубиш лесно ролята на Бонд, която всички вече смятаха за твоя“.

Стъпка 1: Бъди самодоволен

Page Six обяви, че според Броколи Хидълстън бил „твърде самодоволен“, за да играе Джеймс Бонд. По това обвинение той е виновен.

Да произнесеш лошо слово при получаването на наградата „Златен глобус“ на тема колко много пари даваш за благотворителност, определено е признак на самодоволство. Да излизаш на срещи с Тейлър Суифт не е непременно белег на самодоволство, но да танцуваш с нея по пуловер на морските скали за пред папараците, определено е. Да носиш тениска с надпис „I ❤ T.S.“, докато плуваш с Тейлър Суифт – това вече е сигурен начин да удавиш шансовете си да получиш ролята на иконичен алкохолик, женомразец, насилник и печен шпионин.

Стъпка 2: Бъди недостатъчно корав

Броколи също така вярва, че Хидълстън, който беше изискан и шеговито фалшив Бонд в „Нощният мениджър“ е „недостатъчно корав“, за да играе истински герой. Моля? Защо ли си мисли, че Даниъл Крейг, който е актьор, е направен от някакъв по-твърд материал от Том Хидълстън, който също е актьор? Може би Броколи се е взела за „М“ и смята, че когото избере за Джеймс Бонд, той става Джеймс Бонд. Каквото и да си мисли Барбара Броколи, всъщност Даниъл Крейг надали издържа на бой с въже по интимните части, пробиване на черепа с бормашина и надали пие уиски със скорпиони.

Стъпка 3: Бъди не-Даниъл Крейг

Ето един труден въпрос: може би Даниъл Крейг, който – да го кажем пак – е актьор, често участващ в сложни преговори за дългогодишни контракти срещу много високи суми, никога не е имал намерение да спре да играе Бонд. Може би  Даниъл Крейг е готов да направи всичко, което трябва, дори и да се зарече, че никога никога не би играл отново Бонд (защото предпочита да играе Отело в театрална постановка на „Уест енд“), стига така да убеди продуцентите да му предложат нещо повече от сделката за още два филма и 150 млн. долара (за която се говореше, че му е предложена през декември). Само предполагаме.

Актьорът Даниъл Крейг и продуцентката на филмите за Бонд Барбара Броколи

Ако човекът, който  —  и нека да не спорим по този въпрос  —  е най-добрият Джеймс Бонд на всички времена, реши, че отново иска да бъде Джеймс Бонд – колкото и несамодоволен и корав да сте, вие няма да бъдете Бонд.

И все пак: може би не е трябвало да излизате с Тейлър Суифт.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg