Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Както ви харесва, драматурзи

До края на януари се набират текстове за участие в конкурса за нова българска пиеса на НБУ

Основната цел на конкурса, който започва със заявката да се провежда всяка година, е да насърчи създаването на нови български драматургични творби, - Както ви харесва, драматурзи

Основната цел на конкурса, който започва със заявката да се провежда всяка година, е да насърчи създаването на нови български драматургични творби,

Българските драматурзи имат още по-малко от месец, за да се включат в първото издание на Конкурса за нова пиеса на Нов български университет. До 31 януари се приемат текстове на тема „Справедливост“ – а отличените от експертно жури автори ще могат да се включат в Лаборатория за пиеси, ръководена от Боян Папазов.

Главната цел на конкурса, който започва със заявката да се провежда всяка година, е да насърчи създаването на нови български драматургични творби, а с това и да допринесе за подобряването на качеството на драматургията у нас въобще.

Журито е председателствано от проф. Виолета Дечева, в него влизат още проф. Михаил Неделчев, проф. Христо Тодоров, доц. Пламен Дойнов, доц. Светла Христова, доц. Снежина Петрова и гл. ас. Георги Гочев.

Лабораторията за пиеси ще се проведе в последната седмица на февруари. В нея на щателен анализ ще бъде подложена „Любовен бестиарий“ на Папазов, посветена на Димчо Дебелянов, но освен това авторите ще работят и върху своите произведения и ще оформят окончателните им варианти.

В края на март журито ще излъчи крайния победител, който ще получи диплом, парична премия от 3000 лева и право на сценична реализация в Университетския театър на НБУ.

Пиесите за участие в конкурса може да се изпращат по електронен път на dramacontest@nbu.bg, или на хартиен носител – на адрес: София, ул. „Монтевидео“ 21, Корпус 1, департамент „Театър“ за „Конкурс за нова пиеса“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах