Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Каква музика слушат известните хора в България?

Васил Върбанов е водещ на новото предаване на БНТ „Моят плейлист“

Пръв саундтрака на своя живот тази вечер ще представи музикантът Иван Лечев. Снимка: БНТ - Каква музика слушат известните хора в България?

Пръв саундтрака на своя живот тази вечер ще представи музикантът Иван Лечев. Снимка: БНТ

Любимите песни на най-популярните българи ще представя новото предаване на БНТ „Моят плейлист“.  От днес, 7 януари, всеки вторник от 22 ч. по БНТ1 водещият Васил Върбанов ще посреща своя популярен гост, за да слушат заедно десет избрани парчета. Гостът ще разкаже личните си истории, свързани с тези песни, а домакинът ще добави детайли около създаването им и техните изпълнители. Пръв саундтрака на своя живот тази вечер ще представи музикантът Иван Лечев.

Васил Върбанов е един от най-добрите музикални журналисти у нас. Вече 27 години името му е част от радио „Тангра“, където и до днес той е програмен директор. Водил е авторски предавания в българските секции на RFI и Би Би Си, имал е участия и в телевизията, като най-често се появява в ефира на БНТ. В средата на 90-те озвучава чужди концерти по телевизията, както и няколко адаптирани международни класации. Работил е за предаванията „Кречетало“ и „Денис и приятели“. Бил е в журито на музикалния формат „Голямото РОК междучасие“. От 2019 г. представя месечната музикална рубрика „Рокендрол“ в „Култура.БГ“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg