VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Каква радост, какво чудо! (видео)

Дръж ми шапката, или Въодушевяващият път нагоре

Завръщането на изтърваната шапка няколко етажа по-нагоре - Каква радост, какво чудо! (видео)

Завръщането на изтърваната шапка няколко етажа по-нагоре

В Хюстън, Тексас – място, покрай всичко друго и печално известно с няколко стрелби и убийства – една бейзболна фенка си изпуснала шапката. Изпуснала я от висок етаж и това не е голяма трагедия. Но онова, което следва, е въодушевяващ пример на успешно сътрудничество, екипна работа и надежда, че човечеството все пак има и някои много добри характеристики, макар и не винаги да ги демонстрира.

Най-хубавото в завръщането на изтърваната шапка няколко етажа по-нагоре не е успешното изпълнение на задачата. Най-ценното, което наблюдаваме в този клип, е как заедно с възвисяването ѝ нагоре по човешката верига ескалира и възторгът на участниците от съвместното им усилие. Общество, в което хората се радват на такива неща, винаги ще намери правия път.

Видеото е споделено в Туитър в петък и досега е събрало 200 хиляди споделяния и над 450 хиляди харесвания. Поводът за събирането е парадът за победата на отбора „Хюстън Астрос“ над „Лос Анджелис Доджърс“ в четвъртък.

https://youtu.be/HNy2kTyfLrY

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС