СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Каква ще бъде БНТ на Каменаров

„Панорама“ през уикенда, печеливш модел на управление, създаване на златни стандарти

Константин Каменаров смята да назначи одит на телевизията. Снимка: Официален сайт на БНТ - Каква ще бъде БНТ на Каменаров

Константин Каменаров смята да назначи одит на телевизията. Снимка: Официален сайт на БНТ

Изцяло нова философия при вземането на решения при програмирането, БНТ да печели пари, търсене на средства по европейски програми, създаване на „библия на телевизията“ – това са част от плановете на Константин Каменаров, избран от СЕМ за нов генерален директор на обществената медия.

Концепцията на Каменаров, цитирана от „Дневник“, за работата на националната телевизия е изградена, по думите му „върху реални постижими идеи и стъпва върху консервативно финансиране“.

Според Каменаров БНТ е реална алтернатива на комерса. Пред членовете на СЕМ той посочи, че една от мерките за подобряването на бюджета на телевизията е работа с големи корпорации, тъй като „всяка от тях има много сериозни бюджети за социални кампании“.

„Това, че БНТ трябва да печели пари, не противоречи на нейната обществена функция“, коментира Каменаров при представянето си.

Пред членовете на регулатора той изложи концепция за оптимизиране на структурата, а не съкращения, както и за по-добра работа на отделите за продажби и маркетинг, които да се фокусират върху търсене на средства по европейски програми.

Камеранов обеща и нова философия при вземането на решения за програмата.

„Например за културата – ще се намерят пет човека, които се занимават и произвеждат култура, с помощта на които ще се изготви нещо като библия на телевизията или създаване на златни стандарти, от които да не се отстъпва – заяви той, цитиран от изданието. – Всяка сериозна институция притежава такава библия.“

Сред идеите му са и преместването на „Панорама“ през уикенда.

Константин Каменаров смята да назначи одит на телевизията, за да знае какво е реалното ѝ състояние в момента. В събеседването той посочи още, че възнамерява да се обгради с можещи хора, за да се изгради и кризисен план.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg