Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Какво би било, ако шефовете в Холивуд бяха жени; ако големите кинозвезди бяха чернокожи…

Първи трейлър на сериала „Холивуд“ на „Нетфликс“ (видео)

Главните персонажи в „Холивуд“, които искат да пробият във филмовата индустрия, не приличат на типичните звезди от 40-те години на миналия век - в реалността на сериала нямат значение сексуалната ориентация и цветът на кожата.  - Какво би било, ако шефовете в Холивуд бяха жени; ако големите кинозвезди бяха чернокожи…

Главните персонажи в „Холивуд“, които искат да пробият във филмовата индустрия, не приличат на типичните звезди от 40-те години на миналия век - в реалността на сериала нямат значение сексуалната ориентация и цветът на кожата.

След няколко официални снимки от минисериала „Холивуд“ на сценариста Райън Мърфи, показващи блясъка от златната епоха на филмовата индустрия, сега излезе и първи трейлър, където картината се оказва малко по-различна. Продуциран от „Нетфликс“, сериалът е сред най-очакваните телевизионни продукции на годината.

Действието се развива в годините след Втората световна война. Реалността обаче е „алтернативна“ – индустрията е отворена към чернокожи актьори и сценаристи. „Какво би станало, ако…?“ е формулата, по която се развива действителността в сериала, казва неговият режисьор и сценарист Джанет Мок. Например, какво би станало, ако човекът, от когото зависят проектите в голямо студио, е жена; какво щеше да е различно днес, ако една от киноиконите на Холивуд бе чернокож и каква би била ситуацията днес, ако тези хора имаха възможността да запишат имената си в историята още през 40-те години на миналия век?

Историята тръгва от четирима младежи – актьори и режисьори, които искат да пробият в Холивуд на всяка цена. Момчетата изпитват колебания как ще ги приемат – един от тях е чернокож, друг – с различна сексуална ориентация. Всички те обаче се изправят пред грозна действителност: ако искат да работят в „Тинзелтаун“ (както понякога американците подигравателно наричат Холивуд), трябва да направят сериозни жертви и „да служат“ на големите звезди.

В актьорския състав влизат Пати Люпон, Дарън Крис и Дилън МакДърмот. С голяма роля е и Джим Парсънс, познат от комедийния сериал „Теория за Големия взрив“. Участват още Куин Латифа, Джеръми Поуп.

„Холивуд“ е поредният проект на Мърфи за „Нетфликс“ след многомилионната сделка за привличането на сценариста от „Фокс“. В момента той работи по втори сезон на драмедията „Политикът“ и по спиноф сериал, посветен на сестра Рачид от „Полет над кукувиче гнездо“, в който главната роля е поверена на Сара Полсън.

Премиерата на „Холивуд“ е на 1 май в „Нетфликс“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg