Какво е искал да каже авторът…

Как софиянци и туристи разбират изкуството на рисунките по улиците на столицата (видео)

Чужда туристка коментира графитите, които е разгледала в София. Снимка: Стопкадър от видеото - Какво е искал да каже авторът…

Чужда туристка коментира графитите, които е разгледала в София. Снимка: Стопкадър от видеото

Графитите не са само мълчаливи образи върху сиви стени. Те „общуват“ с минувачите, карат ги да се огледат в тях. Превръщат се в неизменна част от града, появяват се там, където има нужда от тях, внезапни като откровение. Разбираме ли обаче „какво е искал да каже авторът“?

Предлагаме ви версии на софиянци и гости на столицата, които анализират изуството на графитите по улиците на града.

joystation.bg

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах