СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Какво е лондонската театрална сцена за една холивудска звезда

Брадли Купър пренася Бродуей на Уест Енд

Брадли Купър в сцена от "Човекът-слон". - Какво е лондонската театрална сцена за една холивудска звезда

Брадли Купър в сцена от "Човекът-слон".

Актьорът, който в момента е на гребена на вълната с четвъртата си поредната си номинация за Оскар, получена за ролята му в „Американски снайперист”, е на път да покаже на живо таланта си пред лондонската публика.

Брадли Купър ще излезе на сцената на театър „Ройъл Хеймаркет” през май с постановката „Човекът-слон”. Спектакълът ще играе в английската столица до началото на август. Алесандро Нивола и Патриша Кларксън, които си партнират с Купър на нюйоркска сцена, също ще прелитат през океана, за да видят какво е да превземаш всяка вечер най-претенциозната театрална публика в света.

Представлението е изключително популярно на Бродуей. Дело е на режисьора Скот Елис, който навигира умело текста на драматурга Бернард Померанс. „Човекът-слон” разказва историята на англичанина Джон Мерик (Брадли Купър), роден с жестоки физически малформации, и неговото приемане от британското общество.

В изявлението, предшестващо появата на спектакъла на английска земя, Купър заявява, че никога не си е представял, че ще има привилегията да играе в постановка на Бродуей, камо ли пред лондонска публика.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90