Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Какво играе Руси Чанев в този сръбски филм?

Големият актьор се появява в трейлъра на „Южен вятър 2: Ускорение“ заедно с други наши звезди - но никъде не е обявен

Руси Чанев и Мариан Вълев в кадър от „Южен вятър 2: Ускорение“. Снимка: Стопкадър - Какво играе Руси Чанев в този сръбски филм?

Руси Чанев и Мариан Вълев в кадър от „Южен вятър 2: Ускорение“. Снимка: Стопкадър

Руси Чанев се появява изненадващо в трейлъра на втората част на сръбския филм „Южен вятър” –  „Южен вятър 2: Ускорение“, става ясно от публикуваното във фейсбук страницата на проекта видео. Появата му като част от актьорския състав е необяснима, защото актьорът не присъства в нито един официален източник или съобщение за филма, нито от българска, нито от сръбска страна.

Първата част на филма на Милош Аврамович, който разказва за криминалния свят и мрачната действителност на Балканите през 90-те години на миналия век, още с появата си през 2018 г. стана най-успешният сръбски филм за последните две десетилетия. Тогава като участници от българска страна страна бяха привлечени Христо Шопов и Ивайло Захариев.

Втората му част – „Южен вятър 2: Ускорение“, чиято премиера у нас ще бъде на 19 ноември, обещава още повече екшън и още повече българско участие. Този път българските актьори са повече – Мариан Вълев, Захари Бахаров, Асен Блатечки, Мак Маринов и Николай Николаев. Очевидно според трейлъра играе и Руси Чанев.

Историята за нарковойни и престъпност в Източна Сърбия и България е с харлактеристиките на истински екшън, в който се намесва типичната балканска емоционалност, безцеремонност и мъжкарство. Каскадите във филма са поверени също на български каскадьори.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

През 2020 г. режисьорът Милош Абрамович снима и сериал със същото име, който е свързан с историята от филма. В сериала също участват звездни български актьори – Александър Сано, Ивайло Захариев и Христо Шопов.

„Южен вятър” е легендарно име в Сърбия. Така се е наричала първата попфолк музикална къща, основана от Драгана Миркович, Миле Китич и други, още през 80-те години на миналия век и добила особена популярност точно през 90-те заедно с нарастването на престъпността на Балканите.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах