Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Какво се случва в „Игра на тронове 5“: Тирион бяга, крие го робовладелец

В образа на Тирион Ланистър влиза актьорът Питър Динклидж - носител на наградите "Златен глобус" и "Еми". - Какво се случва в „Игра на тронове 5“: Тирион бяга, крие го робовладелец

В образа на Тирион Ланистър влиза актьорът Питър Динклидж - носител на наградите "Златен глобус" и "Еми".

Информация какво се случва в Пети сезон на сериала „Игра на тронове“ се появи в сайта на телевизия HBO, която го  излъчва. Действието, описано и в петата книга на Дж. Р. Р. Мартин в поредицата „Песен за огън и лед“ – „Танц на дракони“, се развива основно около Тирион Ланистър, Денерис Таргариен и Джон Сняг. 

За онези, които не са чели фентъзи романа, ще разкрием единствено, че осъденият на смърт Тирион успява да се спаси от присъдата и се крие първо при робовладелец, след това в домашен цирк. А ето и какво разказват в сайта на филмовия тв канал:

„Игра на тронове“ ще ни пренесе в най-южната част на седемте кралства на Вестерос – Дорн, където тронът принадлежи на Дом Мартел, чийто принц Оберин бе убит в двубой с Планината.

Локациите за снимки са в Испания и в момента текат кастинги за ролите в сериала, в който героите мрат като мухи всеки епизод.

Принц Доран Мартел – Доран е описан като един от основните нови играчи в епизодите догодина. Петдесетгодишният принц се придвижва с инвалидна количка, води отшелнически живот и управлява мъдро.

Принц Тристан Мартел – Тристан, хубавият годеник на принцеса Мирцела, е описан като 18-годишен.

Арео Хота – личният телохранител на Доран ще присъства през целия сезон, помагайки на принца. В момента продуцентите търсят цветнокож актьор за тази роля.

Пясъчните змии – незаконните дъщери на принц Оберин Мартел, на възраст между 18 и 25 години.

Обара Пясък – най-голямата и най-атлетичната Пясъчна змия ще има голяма бойна сцена с някой от вече утвърдените герои от сериала – герой, който в книгите не се среща с нея.

Нимерия Пясък – описана е като „смесена раса“ между принц Оберин и тъмнокожата й майка. Красива, емоционална и много силна.

Тиени Пясък – най-младата от Пясъчните змии, която ще видим да използва повече ум и съблазън и не толкова физическата си сила, колкото другите две Пясъчни змии. Тя е също толкова смъртоносна, колкото и сестрите си. Нейното оръжие е отровата.

Върховният врабец – набожният ръководител на религиозното движение се появява също редовно в Пети сезон.

Септа Унела – в момента екипът търси актриса, която да отговаря на описанието на внушителната и неумолима септа, която предстои да прекарва много време с един от главните герои през следващия сезон.

Меги Жабата – врачка от „Пир за врани“, която ще се появи в един епизод през следващия сезон.

Лолис Стоукуорт– адютантът на Тирион Ланистър – Брон, обяви намерението си да се ожени за Лолис, която Дяволчето намира за малоумна. Изглежда наемникът предстои да се навърта наоколо и в Пети сезон.

Йезан – едрогабаритен робовладелец от Мийрийн.

Бездомното дете – ролята на странното дете, което Аря среща в книгата, най-вероятно ще бъде поверена на по-голяма от нея актриса. От екипа разкриват, че търсят млада азиатка за образа.

Все още предстои най-интересното от Четвърти сезон. А най-нетърпеливите може просто да си купят „Танц на дракони“, която се продава и на родния пазар.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90