Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Какво ще пее Анджела Георгиу в България

Голямата оперна певица пристига за първия си концерт у нас на 25 февруари

Анджела Георгиу е на 52, и твърди, че гласът ѝ не се е променил през годините – в това ще се уверят около 3000 зрители в зала 1 на НДК на 25 февруари. Снимка: Личен архив - Какво ще пее Анджела Георгиу в България

Анджела Георгиу е на 52, и твърди, че гласът ѝ не се е променил през годините – в това ще се уверят около 3000 зрители в зала 1 на НДК на 25 февруари. Снимка: Личен архив

Анджела Георгиу ще пее за първи път пред българската публика след по-малко от месец. На 25 февруари в зала 1 на НДК тя ще излезе заедно със Софийската филхармония в концерт, част от 90-ия юбилеен сезон на институцията. Какво обаче ще изпее голямата оперна знаменитост у нас? 

От Филхармонията разкриха част от програмата на румънката – в зала 1 ще прозвучат арии и дуети от „Кармен“ на Бизе, „Бохеми“ и „Мадам Бътерфлай“ на Пучини, „Любовен еликсир“ на Доницети, „Ромео и Жулиета“ на Гуно и други. За откриването на концерта диригентът и директор на Софийската филхармония – маестро Найден Тодоров, e избрал увертюрата от „Набуко“ на Верди.

Неотдавна Анджела Георгиу беше удостоена с престижната награда на фондация „Пучини“ на едноименния фестивал в Торе дел Лаго, Италия. През годините певицата е интерпретирала някои от най-значителните образи за сопрано, създадени от Пучини. Когато през 1994 г. Георгиу получава ролята на Мими в „Бохеми“ в „Ковънт Гардън“, тя казва:

„Ако Пучини беше жив, щях да съм влюбена в него. Сигурна съм“.

Неин партньор в концерта на 25 февруари ще бъде Стивън Костело. Избран от Георгиу, 37-годишният певец е сред най-добрите тенори на световната оперна сцена.

Вижте още: ТЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ АПЛОДИСМЕНТИ, КАКТО ОСТАНАЛИТЕ ОТ ВОДА

Bookshop 728×90