Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Какво трябва да знаете преди началото на „Игра на тронове 8“? (видео)

Най-важното от седемте сезона, събрано в 3-минутна анимация

Денерис и Джон са като герои от „Титаник“ - подсказват ни или само ни разсмиват? - Какво трябва да знаете преди началото на „Игра на тронове 8“? (видео)

Денерис и Джон са като герои от „Титаник“ - подсказват ни или само ни разсмиват?

По-малко от седмица остава до премиерата на новия, последен сезон на „Игра на тронове“ – и феновете разпалено зачеркват изминалите дни. У нас заветната дата е 15 април, понеделник. И понеже две години минаха в чакане на шестте епизода от този сезон, вероятно милиони зрители не си спомнят основните събития от предишните.

Тук на помощ идва „White Animation“, канал в Ютюб, който анимира най-важното дотук и го събра в три минути. От новата коалиция на Денерис и Джон, през лудостта на Церсей, умението на Аря да сменя лицето си до трите основни съставки, които ще са нужни за победа над Белите бродници, клипът припомня основно събитията от седмия сезон с кратки препратки към най-значимите елементи от предишните епизоди.

В една от сцените например, съюзът на Денерис и Джон е изобразен като въплъщение на култовата сцена от „Титаник“ с Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо на носа на кораб. Знаейки добре как завършва тази история, дали това не ни подсказва развръзката на отношенията им? В друга Теон Грейджой предизвиква смях, докато съсредоточено върти педалите на водно колело, на което стои гербът с могъщия кракен на Грейджой. А лудостта на Церсей е обяснена с рисунка, в която кралицата е в гробище с паметниците на трите си деца, съпруга си и баща си. Следващият кадър я показва като терористка, в каквато се превърна през изминалия сезон, взривявайки септата на Белор.

При „White Animation“ подобни видеа са по-скоро изключение – екипът от артисти всъщност развива бизнес с поръчкови анимации на теми като образование и маркетинг. В профила им в Ютюб могат да се намерят видеа в най-различни сфери – история на брака, история на Израел, с какво се занимават отделни компании, дори и отговор на въпроса как ще изглежда бъдещето ни (според израелския историк и писател Ювал Ноа Харари). Мотото им е „Сложни идеи, обяснени просто“.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3