Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Календар на „Междузвездни войни“

Кога излизат следващите филми от сагата. И други премиерни дати на „Дисни“

Кадър от първите секунди на „Междузвездни войни: Нова надежда“ (1977). Кой да предположи, че сагата ще продължи половин век (и отгоре). - Календар на „Междузвездни войни“

Кадър от първите секунди на „Междузвездни войни: Нова надежда“ (1977). Кой да предположи, че сагата ще продължи половин век (и отгоре).

Епизод IX от „Междузвездни войни“ вече има резервация за световните кина. Филмът на Колин Тревъроу, който ще затвори новата трилогия от сагата, тръгва на голям екран на 24 май 2019 г., обявиха от „Дисни“. Студиото анонсира кога ще са премиерите и на други от горещо чаканите си филми.

Следващият „Индиана Джоунс“ например се измества с цяла година напред след заявената си първоначална дата – от 19 юли 2019 г. до 10 юли 2002 г. Това отваря пътя пред игралната версия на „Цар Лъв“, която ще гледаме от 19 юли 2019-а. „Замръзналото кралство 2“ пък тръгва на 27 ноември същата година.

Що се отнася до Епизод IX, за него се знае много малко. Автори на сценария са Тревъроу и Дерек Конъли. По-рано този месец от „Лукасфилм“ съобщиха, че покойната Кари Фишър няма да участва във филма като Лея Органа.

И „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, и „Rogue One: История от Междузвездни войни“ се появиха в средата на декември. Това ще стане и с Епизод VIII – „Последните джедаи“ (15 декември 2017-а).

Сега „Дисни“ и „Лукасфилм“ искат да тестват летния коридор, пише „Холивуд рипортър“. Преди „Силата се пробужда“ всички филми от сагата излизаха именно през лятото.

По-рано бе обявено кога ще е премиерата на друго заглавие от поредицата (все още неназовано) – паралелната история за Хан Соло. Тя излиза по кината на 25 май 2018-а.

Добрите новини за почитателите на „Междузвездни войни“ са, че разликата между „Последните джедаи“ (технически – Епизод VIII) и Епизод IX ще е по-малка от 2-годишното чакане за Епизод VIII след „Силата се пробужда“. Това ще е краят на третата трилогия от поредицата, а как предстои тя да продължи – все още не е обявено.

Изпълнителният директор на „Дисни“ Боб Айгър анонсира, че компанията планира поне още 15 години филми, т.е. сагата ще се простре на повече от половин век след появата на оригиналната „Нова надежда“ (1977).

В останалата част от календара на студиото се вижда 2-годишно отлагане на премиерата на Gigantic, семеен анимационен филм, от 21 ноември 2018-а до 25 ноември 2020-а. Забавя се още премиерата на продължението на „Разбивачът Ралф“ – от 9 март 2018-а до 21 ноември 2018 г.

Епизод VIII. Междузвездни войни: Последните джедаи
15 декември 2017 г.

Филмът за Хан Соло (неназован)
25 май 2018 г.

Епизод IX. Междузвездни войни (неназован)
24 май 2019 г.

***

Разбивачът Ралф 2
21 ноември 2018 г.

Цар Лъв (игрална версия)
19 юли 2019 г.

Замръзналото кралство 2
27 ноември 2019 г.

Индиана Джоунс (неназован)
10 юли 2020 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС