СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Калин Сърменов е новият директор на Сатирата

Калин Сърменов се завръща като директор в Сатиричния театър. Снимка: БГНЕС - Калин Сърменов е новият директор на Сатирата

Калин Сърменов се завръща като директор в Сатиричния театър. Снимка: БГНЕС

Калин Сърменов заема директорското място в Сатиричния театър. Актьорът е получил най-висок брой точки на конкурса за поста, съобщиха от Министерството на културата.

Сърменов е предпочетен пред проф. Здравко Митков, който ръководи театъра един мандат. Двамата бяха конкуренти и на предишния конкурс за Сатирата – но сега конкурсът бе спечелен от Сърменов.

За кратко преди Здравко Митков актьорът управлява театъра като и.д., представен на трупата лично от премиера Бойко Борисов.

По-рано тази година проф. Митков получи отличие от Министерството на културата за най-успешен сезон. На режисьора бе присъдена и награда „Икар 2017“ за най-добро представление – „Името“. В момента в Сатирата се играят и още негови постановки – „Рейс“, „Лъжци по неволя“ и „Щастливеца“. В афиша е останало само едно заглавие с участието на Калин Сърменов – „Вечеря за тъпаци“ на Иржи Менцел.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg