Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Калин Терзийски клокочи, громоли в стихове

Авторът представя със загадка второто допълнено издание на сборника „Сол“

„Който знае какво е ъндърграунд, който има сетива да усети мощното му подземно дихание – той ще почувства, ще разбере какво съм искал да кажа, преиздавайки точно тази своя книга“, казва Калин Терзийски. Снимка: Румен Добрев/Площад Славейков - Калин Терзийски клокочи, громоли в стихове

„Който знае какво е ъндърграунд, който има сетива да усети мощното му подземно дихание – той ще почувства, ще разбере какво съм искал да кажа, преиздавайки точно тази своя книга“, казва Калин Терзийски. Снимка: Румен Добрев/Площад Славейков

Второ издание на първата си книга – стихосбирката „Сол“ – ще представи Калин Терзийски на 9 януари в Столичната библиотека.

Сборникът не е просто ново издание, а е допълнено с поредица нови стихотворения.

Терзийски анонсира появата на книгата със загадка, но и с музикален код към нея:

Америка за България

„Който знае какво е ъндърграунд, който има сетива да усети мощното му подземно дихание – той ще почувства, ще разбере какво съм искал да кажа, преиздавайки точно тази своя книга. Всъщност, едва ли има някой, който знае какво точно е ъндърграунд.

Някой би се изсмял: точно пък в България ли, точно пък ти ли? Но който е слушал „Riders on the storm“ на „Дорс“ посред нощ, с бутилка моряшки ром между краката, седнал на счупена пейка на гарата в Бургас или Девня, или гара „Север“ или под моста „Чавдар“, или където и да е другаде из глухия и див свят на неосветените улички и съмнителните заведения, тоя неописуем и свещен свят на сумрака – той ще разбере. Не с ума, а с нещото, което стои под ума, клокочи, вълнува се, създава поезията, громоли и шуми страховито. Океанът.“

Представянето на „Сол“ от Калин Терзийски е на 9 януари в Литературния клуб на Столичната библиотека от 19 ч.

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg