Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кама Сутра предизвика оставки на журналисти в Катар

Публикувана е била снимка с длани на жена, изрисувани със секс сцени

Снимката на здравна страница, предизвикала серия от оставки в катарския вестник. - Кама Сутра предизвика оставки на журналисти в Катар

Снимката на здравна страница, предизвикала серия от оставки в катарския вестник.

Главният редактор на всекидневника Al-Sharq Джабар ал-Харми бе принуден да подаде оставка след публикация на илюстрация със секс сцени, вдъхновени от прочутия индийски трактат за правилата на любовта Кама Сутра, пише „Фигаро“.

Снимката показва длани на жена, покрити с татуировки с къна, сред които има рисунки от Кама Сутра. Кадърът е бил публикувана в рубриката „Здраве“ на вестника, за да илюстрира статия за опасностите от татуировките с къна. На дланите на жената е видна двойка в момент на сексуални отношения.

Джабар ал-Харми се извини на интернет сайта на Al-Sharq за „напълно неволния пропуск“, като го определи като „най-сериозния“, допускан от него в продължение на 25-годишната си журналистическа кариера. Той съобщи, че е подал оставка от „чувство за морална отговорност“, без да уточни дали тя е била приета от собственика на вестника.

„Никакви извинения не са достатъчни за такъв сериозен пропуск при публикуването на морално недопустима снимка“, написа главният редактор, като добави: „Нашите ценности и принципи са червена линия, която не бива да се прекрачва“.

Ал-Харми посочи в Туитър, че всички, които стоят зад този пропуск във вестника са били уволнени.

Публикуването на снимката предизвика оживен дебат в социалните мрежи на Катар – малко емирство в Залива, в което обществото е пропито от Исляма и неговите консервативни практики.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg