Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Сатаната Къмбърбач – дяволски добър, без съмнение (2 видеа)

„Добри поличби“ има забележителен актьорски състав

Видео с началото на сериала с демона и ангела - а зад тях може би е Сатаната. - Сатаната Къмбърбач – дяволски добър, без съмнение (2 видеа)

Видео с началото на сериала с демона и ангела - а зад тях може би е Сатаната.

Бенедикт Къмбърбач влиза в ролята на Сатаната в новия фентъзи сериал „Добри поличби“ на „Амазон“ и Би Би Си, базиран на едноименната книга от Нийл Геймън и Тери Пратчет. Звездата от „Шерлок“ и „Игра на кодове“ ще даде гласа си на „гигантски анимиран Сатана“.

Къмбърбач е поредният британец, който се присъединява към актьорския състав, след Дейвид Тенант като демона Кроули и Майкъл Шийн като ангела Азирафел – предполага се, че двамата трябва да са архиврагове, но всъщност са почти приятели след 6-хилядното си съвместно съжителство на Земята. Демонът и ангелът обединяват свръхсилите си, за да предотвратят настъпващия Армагедон.

Сатаната на Къмбърбач ще се появи в последния шести епизод и ще се изправи срещу Господ, озвучаван от Франсис Макдорманд.

Новината бе съобщена от изпълнителните продуценти Геймън и Дъглас Макинън, които се пошегуваха, че са открили „млад британски актьор“, който се е нуждаел от много режисьорски насоки.

„Много работа отиде по него. Беше безполезен в началото“, коментира Макинън, цитиран от „Гардиън“.

„Изведнъж осъзнахме, че Сатаната трябва да се появи в епизод шест и се нуждаехме от човек, който да е достоен съперник на Франсис Макдорманд“, добавя Геймън.

Последно Къмбърбач влезе в ролята на Доминик Къмингс, мозъкът зад Брекзит, в продукцията „Brexit: the Uncivil War“ на Канал 4 за стратегиите зад референдума от 2016 г. В „Добри поличби“ актьорът ще се превъплъти в 120-метров „гигантски анимиран Сатана“, както го описва Геймън.

„Добри поличби“ е съвместен проект на Геймън и Пратчет, който почина през 2015 г. Книгата бе публикувана през 1990 г. Още през 2002-а се появиха планове за филмова адаптация, дори Тери Гилиъм бе избран за режисьор, но до реализация на проекта така и не се стигна. През 2016-а с екранизацията се захвана самият Геймън, след като получава писмо от Пратчет, писано малко преди смъртта му. В него писателят го насърчава час по-скоро да се започне работа по адаптация за екрана.

Премиерната дата на сериала е 31 май, когато всичките шест епизода ще бъдат налични. Междувременно, Геймън сподели късно снощи и краткото видео с началото на сериала.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90