POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Къмбърбач, когото ще видим като Хамлет в София (видео)

Съвестта на Елсинор - на 20 ноември в зала 1 на НДК

Бенедикт Къмбърбач в образа на Хамлет на сцената на лондонския арт център „Барбикан“. Снимка: Johan Persson - Къмбърбач, когото ще видим като Хамлет в София (видео)

Бенедикт Къмбърбач в образа на Хамлет на сцената на лондонския арт център „Барбикан“. Снимка: Johan Persson

Някога театралното изкуство бе приемано с по-умерени чувства. Така беше до миналата година, преди лудостта по „Хамлет“ в лондонския арт център „Барбикан“. Бенедикт Къмбърбач направи театъра вълнуващ за поколение, което предпочита да съзерцава изкуството – кино, драма, изобразително изкуство – на запис. Къмбърбач разтвори широко завесите пред младите хора към живата актьорска игра.

Истерия, подобна на тази в Лондон, се разрази и в София след новината, че спектакълът ще бъде прожектиран в НДК. На 20 ноември ще видим съвестта на Елсинор, въплътена от голям актьор. В зала 1 ще бъде показан запис на живото изпълнение на „Хамлет“, което Къмбърбач ще изиграе на 15 октомври.

Вижте видеото за предстоящите прожекции на „Хамлет“ по света:

https://youtu.be/SxraXR_tfSA

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg