Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Камен Донев: Дълбоко презирам българските политици

Хората у нас не искат да вървят по стръмния път, повечето искат по лекия

Камен Донев ще играе моноспектакъла си "Възгледите на един учител за народното творчество" в Мюнхен на 18 октомври. - Камен Донев: Дълбоко презирам българските политици

Камен Донев ще играе моноспектакъла си "Възгледите на един учител за народното творчество" в Мюнхен на 18 октомври.

„Политиците са хора, които дълбоко презирам… Те не обичат никого, обичат само себе си“, каза Камен Донев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Актьорът гостува в медията по повод предстоящия си гастрол в Мюнхен, Германия, където но 18 октомври ще представи своя моноспектакъл „Възгледите на един учител за народното творчество“. Представлението, което вече е играно около 400 пъти, ще бъде показано в залата на Мюнхенската филхармония. Донев разказа, че там преди години заедно с Теди Москов гледал концерт на Боби Макферин и мечтаел да се появи на същата сцена.

Актьорът, който миналата година се включи в протестите срещу кабинета Орешарски, се съмнява, че скоро ще настъпи промяна в морала на българските политици. Не вярва и че това може да стане с проливане на кръв. „Няма как да получиш ъпдейт, ако нямаш телефон или компютър, – обясни образно Донев. – Политиците ни сами трябва да искат се променят, иначе не става. Те не идват отнякъде другаде, те идват от народа…“, казва Донев.

„Имам чувството, че в България много малко хора искат да вървят по стръмния път, повечето искат да вървят по лекия. Това е голям наш проблем, личен, като националност“, твърди актьорът.

„За съжаление, не можем да говорим за политика, не можем да говорим и за политици, а само за проспериращи тарикати. И то образовани. Това според мен е една от най-лошите прослойки в обществото – на образования, завършилия, дипломирания, рафинирания простак. Те знаят много добре с цената на какво влизат в тази игра. Знаят как да лъжат, как да станат предатели и как да извлекат дивиденти от това. Презирам ги. Срам ме е за България“, казва Донев.

 

 

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС