Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Камен Донев: Добрите новини ме разплакват

Ако младите виждат пошлия пример, ще ставаме все по-зле, твърди актьорът

Не вярвам, че някой може да си губи безценното време на този свят със завист, да броиш парите на някого, да му броиш публиката, казва Камен Донев. - Камен Донев: Добрите новини ме разплакват

Не вярвам, че някой може да си губи безценното време на този свят със завист, да броиш парите на някого, да му броиш публиката, казва Камен Донев.

„Тръгне ли добра история по новините или в някой филм, се разплаквам“, каза Камен Донев в предаването „Преди обед“ по Би Ти Ви. Той направи това признание в отговор на въпроса какво му коства умението да препълни „Арена Армеец“ с хиляди хора за театрален спектакъл. „Явно се изостря някаква друга чувствителност, схема в природата на човека“, добави актьорът и се пошегува, че се чуди дали не отиде на лекар.

Донев каза, че винаги го е занимавал положителният модел:

„Когато имаме добри примери, поколенията ги виждат, имитират доброто. Когато не виждат доброто, а пошлото, примитивното, се стига до ефекта на доминото – те така ще израснат, ще възпитат децата си така, а България ще става все по-зле.“

Запитан дали понякога усеща, че ставайки популярен, отношението на хората към него се променя – най-вече с негативна отсянка, Камен Донев твърди, че дори да го има, не го е забелязал:

„Не вярвам, че някой може да си губи безценното време на този свят със завист, да броиш парите на някого, да му броиш публиката. Като броят, не е лошо да си дадат сметка, че всичко става с цената на някои неща.“

Актьорът обясни, че е почувствал публиката на спектакъла му в „Арена Армеец“ като един човек:

„Тези толкова много хора, събрани на едно място, имаха излъчване на една личност, все едно играх за един зрител. Не очаквах това. Тази енергия, която се излъчва от много хора на едно място, обикновено е разнопосочна, всеки е със своите интереси и реакции – но този път сякаш играх вкъщи, пред един човек“.

Когато излезе на сцената, за Донев най-важното е единствено и само текстът – онова, което от сърце иска да каже на хората. Останалото – песни, танци, етюди, преходи, изпълнение – остава на заден план.

„Истината за актьора винаги е какво казва той и как го казва – заключи гостът. – В „Арена Армеец“ аз бях сигурен в онова, което казвам на хората.“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90