СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Камен Донев: Очарованието на всичко е да си заедно с другите хора

Актьорът за историите, от които оглупява

Снимка: 3inSpirit  - Камен Донев: Очарованието на всичко е да си заедно с другите хора

Снимка: 3inSpirit

Очарованието на всичко, което правим, е да си заедно с другите хора. Това каза Камен Донев в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия. Преди няколко дни актьорът извел детето си в близък до дома им парк. Когато минали покрай надуваем батут, където обичайно имало по 4-5 малчугани наведнъж, Донев видял, че този път има само едно момченце.

Разпитал и се оказало, че жената, която го е завела, сама е поискала да няма други деца с него. Когато я попитал защо, тя първо реагирала остро, а след това станало ясно, че се притеснява то да не се сблъска с някого.

„Очарованието на всичко, което правим – това е да си заедно с другите хора – заяви Донев. – Кел файда, ако скачаш сам на един батут. Аз оглупявам пред такива неща. Ето как на хората от най-ранна детска възраст им се насажда… да си затворен, да си сам.“

Актьорът заяви, че много са думите, които му липсват в българското общество – състрадание, надежда, разбиране, слово, милост, прошка, извинявай. Той се обърна и към всички зрители:

„Моля ви, не използвайте думата „Уау”. Това възклицание изразява тотално безсилие на индивида да впрегне минималната си речева култура, ако въобще има такава“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg