Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Камен Донев: Не държа зрителите за гърлото, говоря им от сърце

Хуморът и иронията са най-голямата сила на човешката природа, казва актьорът

Никога не съм изпитвал страх от големите множества, пред които играя, само от това да не спре токът, твърди Камен Донев. - Камен Донев: Не държа зрителите за гърлото, говоря им от сърце

Никога не съм изпитвал страх от големите множества, пред които играя, само от това да не спре токът, твърди Камен Донев.

„Хуморът, иронията, комедията са най-голямата сила на човешката природа, заедно с вярата. С много други качества, които човек трябва да развива, чувството за хумор е най-важно“, каза Камен Донев пред Нова телевизия. „Вяра от староеврейски означава устойчивост, всеки я тълкува посвоему – да отстояваш и да се бориш за значимото. Слава богу, аз успявам да се справям“, поясни той.

Не съм лесен характер, но не съм преднамерено труден, призна Донев и добави, че в живота му има неща, които са му като опора и не иска да им изневерява: „Опитвам се в каквато и да е ситуация на вникна в човека срещу мен, да го разбера, да мисля като него, да видя мога ли да стигна до него наистина“.

„Аз съм убеден, че ние сме програмирани така, хората имат нужда единствено и само от хора“, заяви актьорът.

„Никога не съм си поставял за цел да държа зрителите за гърлото, макар че моята професия допуска определени чалъми, номера в това отношение – но аз не ги зная и не искам да ги зная. Не ме вълнува да ги държа за гърлото, не желая да ги хващам, да се боря с хората, единственото, което искам, е да кажа нещо от сърце“, обясни той и се позова на любима своя сентенция за професията на актьора: „Какво е професията? Стъпвате крачка напред, поглеждате към камерата и казвате истината“. Другото е въпрос на труд“, поясни той.

Камен Донев твърди, че никога не е страхувал от големите множества, пред които излиза:„Единственото ми притеснение е за техническото обезпечаване на спектакъла, да не стане нещо, примерно да спре тока“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90