Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Камен Донев отстъпва наградата „Икар“ на конкуренцията

Камен Донев в сцена от „Сирано дьо Бержерак“. Снимка: Театър „Българска армия“ - Камен Донев отстъпва наградата „Икар“ на конкуренцията

Камен Донев в сцена от „Сирано дьо Бержерак“. Снимка: Театър „Българска армия“

Отказ от номинацията си за наградата „Икар“ заяви днес Камен Донев. Неговата игра в спектакъла „Сирано дьо Бержерак“ е отличена в категорията „Водеща мъжка роля“, където негови съперници са Владимир Карамазов за „Опашката“ и Александър Митрев за „Бартълби“. Церемонията с връчването на наградите е тази вечер в Народния театър, в Международния ден на театъра. 

Отвода си за номинацията Донев направи чрез страницата си във Фейсбук „Shvargalo“. Като основание за оттеглянето си актьорът посочва липсата на „психофизически сили“.

Ето пълния му текст:

„Скъпи, сънародници…

Многоуважаеми колеги…

Почитаеми членове на комисията…

Честит международен ден на театъра!

Тъй като съм дълбоко развълнуван от предстоящите награди на Съюза на артистите в България „Икар 2022“, където съм номиниран в категорията „Водеща мъжка роля“ за ролята Сирано дьо Бержерак в едноименната постановка на Театъра на Българската армия, съобщавам, че нямам психофизическата сила да се явя на раздаването на наградите тази вечер.

Затова, ако съм награден, както и очаквам, реших да преотстъпя наградата на останалите двама номинирани и си запазвам правото да бъда номиниран отново.

Ваш, Камен Донев
(Комерсиален актьор)“

Вижте още: ПЪЛЕН СПИСЪК НА НОМИНАЦИИТЕ ЗА НАГРАДИТЕ „ИКАР 2022“

„СИРАНО ДЬО БЕРЖЕРАК“ – КУЛТУРНО СЪБИТИЕ НА 2021 ГОДИНА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах