Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Камен Донев предлага бой с юмруци на Васил Василев

Актьорът се подписва като „бъдещ директор на Народния театър или министър на културата”

Директорът на Народния театър Васил Василев (вдясно) съди Камен Донев за обиди, изречени в телевизионно интервю. Снимки: Гергана Димитрова/Площад Славейков и Личен архив на Васил Василев - Камен Донев предлага бой с юмруци на Васил Василев

Директорът на Народния театър Васил Василев (вдясно) съди Камен Донев за обиди, изречени в телевизионно интервю. Снимки: Гергана Димитрова/Площад Славейков и Личен архив на Васил Василев

Камен Донев предизвика директора на Народния театър Васил Василев на боксов мач със залагания. Призивът да решат проблемите помежду си с юмруци е публикуван във Фейсбук страницата Shvargalo, поддържана от актьора. Заглавието на публикацията също е предизвикателно: „Ако си мъж“. Ескалацията на взаимоотошенията в Народния театър е провокирана от дисциплинарното уволнение на главния режисьор Александър Морфов.

Ден преди поканата за бой стана ясно, че Васил Василев е завел дело срещу Камен Донев заради телевизионно интервю в предаването „Тази събота“ по Би Ти Ви. В него Донев казва:

В изкуството няма място за мижитурки, както и във всяка една област на живота, но особено в изкуството, защото сцената, изкуството, това е една декларация, това е послание, това е изразяване, това е обръщение към хората. Мисля, че Сашо [Морфов] и тук няма какво да коментираме дори, през годините е показал какво е да умееш да правиш това, докато тоя човечец, който в момента е директор, нищо не е показал. Аз даже имах с него преди години една глупава случка, която няма да споделям пред хората, и още тогава ми светна лампата, че не е читав човек. Та, по-добре да се маха и да бъде назначен друг директор“.

В предизвикателството, публикувано във Фейсбук, актьорът се е подписал като „евентуален бъдещ директор на Народен Театър „Иван Вазов“ или министър на културата“. Донев е изразил съжаление, че „тази история не се развива по времето на Сирано дьо Бержерак“, когато би предизвикал директора на дуел с рапири или шпаги. „Сирано“ е представление с Камен Донев в Театър „Българска армия“.

Като подчертава, че е сериозен, Донев предлага още юмручният бой между него и Васил Василев да се излъчва пряко по телевизията и да се правят залози, които да бъдат дарени за благородна кауза. Предлага също да даде 2500 лв. на директора на Народния, „ако има нужда от пари“. Това е сумата, която Васил Василев иска като обезщетение по съдебния иск.

В коментарите към публикацията много от последователите на актьора вече са започнали да залагат на изхода от боя.

Ето и пълната версия на изявлението на Камен Донев, която публикуваме в автентичния ѝ вид:

„АКО СИ МЪЖ
… За огромно съжаление цялата тази история не се развива по времето на СИРАНО ДЬО БЕРЖЕРАК, когато с радост бих предизвикал този човек на дуел с рапири или шпаги. Но все пак има една възможност той да защити честта си, ако тя е накърнена…. И това може да се осъществи на БОКСОВИЯ РИНГ – по правилата на класическия бокс, с професионално жури и рефер. Срещата може да се излъчва пряко по телевизията. Може да има и залози, приходите от които да постъпят за благородна кауза.
Абсолютно сериозен съм.
Чакам отговор.
P.S
Ако господин Васил Василев има нужда от пари, мога да му дам 2500 лв. веднага, без да ми ги връща.
Камен Донев – евентуален бъдещ директор на Народен Театър “Иван Вазов” или Министър на културата“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС