POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Камен Донев с Лекция № 3 на „София моно”

Театралният фестивал започва на 1 юни в парка на Военната академия

Камен Донев в образа на учителя с патриархално отношение към образованието - Камен Донев с Лекция № 3 на „София моно”

Камен Донев в образа на учителя с патриархално отношение към образованието

Новият моноспектакъл на Камен Донев – „Лекция № 3 – за силата на словото“ – ще има премиера на сцената на театралния фестивал „София моно“ на 10 юни. Представлението ще се играе на откритата сцена в парка на Военната академия. Фестивалът ще се проведе между 1 юни и 13 юли.

Премиера на „София моно“ ще има и спектакълът „На живо“ по разкази от живота на Александра Сърчаджиева. Текстът е на Яна Борисова, режисурата е на Димитър Коцев – Шошо. Участват Александра Сърчаджиева и Радена Вълканова.

Фестивалът започва с представлението „Да играем на театър“ – гостуващ детски спектакъл на Театър „Любомир Кабакчиев“ –  Казанлък. Представлението ще бъде с жестомимичен превод, осигурен от фондация „АРДУС“ и фондация „Яника“. Заради Деня на детето входът ще бъде свободен. Казанлъшкият театър ще представи и премиерно заглавие – „Мистериите на Траките. Спектакълът по стихове и сценарий на Димитър Кабаков, режисьор и хореограф Светлин Ивелинов, ще се играе на 16 юни.

Със солови спектакли на „София моно“ са още актьорите Виктор Калев, Ненчо Илчев, Димитър Живков, Николай Урумов, Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катето Евро, Фахрадин Фахрадинов, Аня Пенчева, Мариан Бачев, Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов, Яна Огнянова и други.

Фестивалът ще приключи с концерт на група „Фондацията“ на 13 юли.

Всички събития са с начален час 21, с изключение на детските спектакли. Билетите са на цени от 10 до 50 лв.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС