Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Камен Донев с рецепта срещу простотията

Не се кандидатирах за президент, за да не преча на Румен Радев, пошегува се актьорът

Искам да помоля българите, доколкото могат, да останат последователни, да бъдат мислещи, призова Камен Донев от ефира на Би Ти Ви. - Камен Донев с рецепта срещу простотията

Искам да помоля българите, доколкото могат, да останат последователни, да бъдат мислещи, призова Камен Донев от ефира на Би Ти Ви.

Каква е рецептата на Камен Донев срещу повсеместната простотия? Пред Светослав Иванов в „120 минути“ по Би Ти Ви актьорът заяви, че това са книгите, образованието и възпитанието. Но може да е и друго: желязна ръка. Донев обясни, че не може да приеме възрастни хора да бъдат бити и изнасилвани (за какъвто фрапантен пореден случай телевизията съобщи наскоро) и трябва да се направи нещо, „нещо много силово“.

Актьорът заговори и за недоверието си към политиците. Той посочи, че те нямат интерес да говорят ясно, а и че смята, че по образование имат задача да не говорят ясно и разбираемо.

„Матрицата, в която израстват, предполага да са по-загадъчни, ерудирани ужким – каза Донев. – Тази шлифовка само им пречи.“

Камен Донев се пошегува и че не се е кандидатирал за президент, защото видял, че Румен Радев се представя добре и не е искал да му пречи. Вече сериозно, актьорът добави, че би станал държавен глава единствено когато усети в сърцето си, че не може да даде повече на театъра и изкуството.

На въпрос от зрител как се справя със суетата, Донев прибегна до типичния си абсурдистки хумор:

„Не съм имал проблем със суетата, не ми се налага да се спасявам. Много рядко се къпя, ходя рядко и до тоалетната, не използвам никакви фармацевтични или други препарати. Аз живея на терасата и се храня само с един, засадил съм си, малък кипарис. Нямам нужда от нищо, нито от образование, нито от езици, от никакви награди. Те ми ги носят, но не знам дали не ги носят на друг човек“.

А накрая на гостуването си, помолен да отправи призив към обезверените българи, Донев заяви:

„Аз не мисля, че има обезверени хора в България. Искам да помоля българите, доколкото могат, да останат последователни, да бъдат мислещи“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС