VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кан: Командарев и неговата команда

Българският режисьор Стефан Командарев позира пред журналисти преди премиерата на неговия филм „Посоки“ на фестивала в Кан. Край него са актьорите Стефан Денолюбов, Димитър Баненкин, Борислава Стратиева, Ирини Жамбонас, Иван Бърнев и Добрин Досев. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кан: Командарев и неговата команда

Българският режисьор Стефан Командарев позира пред журналисти преди премиерата на неговия филм „Посоки“ на фестивала в Кан. Край него са актьорите Стефан Денолюбов, Димитър Баненкин, Борислава Стратиева, Ирини Жамбонас, Иван Бърнев и Добрин Досев. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В петък около обяд зрителите в Кан видяха официалната фестивална прожекция на българския филм Посоки”, който е в конкурсната програма „Особен поглед”.

Разказът в него се развива в продължение на 24 часа в шест софийски таксита, през които преминават героите. А чрез тях и чрез техните индивидуални преживявания и съдби се очертава картината  на днешната българска действителност с нейните характерни проблеми и дори абсурди. Отделните епизоди са обединени от една смърт, която обаче ще даде шанс за нов живот.

Стефан Командарев в интервю за „Площад Славейков“ в деня на премиерата на „Посоки“ в Кан:

Особен поглед към истините на реалния живот

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg