Канада най-мечтаната дестинация за емиграция в света

А българите най-много искат да се преселят в Германия, сочи проучване

Руснаците искат да живеят в САЩ. Карта: „Ремитли” - Канада най-мечтаната дестинация за емиграция в света

Руснаците искат да живеят в САЩ. Карта: „Ремитли”

Най-много хора в света искат да се преселят в Канада. Изследване, проведено от финансовия стартъп „Ремитли” сред жителите на 100 държави, показва тенденция на нараснало желание за преселване дори сред жителите на големи и развити държави. Проучването е публикувано от списание „Форбс”.

Жителите на 30 държави, сред които Великобритания, Мексико и Франция, смятат за най-добра емиграционна дестинация Канада. Причината е в относителната безопасност, която тази държава предлага, ниската безработица, дружелюбното население и прекрасната природа.

За жителите на САЩ предпочитана е Япония. Далекоизточната държава е на първо място и за самите канадци. 13 държави, сред които Австрия и Черна гора са поставили Страната на изгряващото слънце на първо място в желанията си. Това я поставя на второ място в световната класация. Причината е също най-вече в сигурността, във възможността да се намери работа и във високия стандарт на живот.

На трето място в света е поставена Испания, за която мечтаят жителите на 12 страни, включително Аржентина, Нидерландия, шест латиноамерикански държави, Швеция и Финландия. Предимствата на Испания са в добрата ѝ здравна система, високото ниво на лична безопасност и фантастичното качество на живот, обясняват от „Ремитли”.

САЩ се оказват на последно място в първата десетка. Само жителите на Русия и Норвегия мечтаят за Америка. На същото място е и Великобритания, която е най-привлекателна за японците.

Според изследването, българите мечтаят най-много да се преселят в Германия, която е на четвърто място сред желаните за емиграция държави.

Ето как са подредени първите 10 страни в класацията:

1. Канада. Там искат да живеят жителите на 30 страни;

2. Япония. Там искат да живеят жителите на 13 страни;

3. Испания. Там искат да живеят жителите на 12 страни;

4. Германия. Там искат да живеят жителите на 8 страни;

5. Катар. Там искат да живеят жителите на 6 страни;

6. Австралия. Там искат да живеят жителите на 5 страни;

7. Швейцария. Там искат да живеят жителите на 4 страни;

8. Португалия. Там искат да живеят жителите на 3 страни;

9. САЩ. Там искат да живеят жителите на 2 страни;

10. Великобритания. Там искат да живеят жителите на 2 страни.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах