Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Канят Цветана Манева за директор на Народния

Вече трети ден театърът е без началник

Това е второто предложение към Цветана Манева да оглави Народния театър. - Канят Цветана Манева за директор на Народния

Това е второто предложение към Цветана Манева да оглави Народния театър.

Цветана Манева е поредният избраник на Министерството на културата за директор на Народния театър, научи „Площад Славейков“. Актрисата е навивана от висшите арт чиновници да оглави временно първата ни трупа, докато бъде проведен конкурс за поста. Вече трети ден театърът работи без началник.

Манева все още не е дала отговор на Вежди Рашидов, но на „Стамлобийски“ № 17 се надяват да приеме, защото се оказа, че всеки се дърпа от най-желаното кресло в културата. Преди актрисата министерството получи отказ от Иван Попйорданов, бивш шеф на Сатирата. Отказа да остане до конкурс и пенсиониралия се Павел Васев. В понеделник беше неговото прощално парти и в чест на неговия мустак ресторантът на последния етаж в театъра се напълни с актьори и режисьори с фалшиви мустаци.

Павел Васев има предложение за съветник на министъра на културата. Другият съветник на Рашидов вече е назначен – това е проф. Николай Овчаров. Така скулпторът ще си има съветници „за живото и за мъртвото изкуство“. Васев обаче все още не е дал отговор.

Това е второто предложение към Цветана Манева да заеме директорското място в Народния. Преди 14 години тя е била канена за шеф на театъра, точно когато Александър Морфов напусна и замина за Русия. Но тогава Манева категорично отказала и мястото беше дадено на кинаджията Пламен Масларов.

Ако актрисата отхвърли поканата и сега, остава резервният вариант с Виктор Бойчев. От около година бившият студент на Стефан Данаилов е заместник на Павел Васев. Бойчев обаче има проблем – ако стане временен директор на Народния, той може да си изгуби мястото на директор в Пловдивския куклен театър. Там той си пусна едногодишен неплатен отпуск, преди да бъде назначен в Народния.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg