Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Капан за зрители: три нови български сериала (видео)

Бахаров в драмата на един баща, Карамазов и Духовникова разследват убийства, Врачански с опасния чар на Тодор Колев

Главните герои на трите нови сериала, които тръгват скоро по БНТ1 и Нова - Капан за зрители: три нови български сериала (видео)

Главните герои на трите нови сериала, които тръгват скоро по БНТ1 и Нова

Все по-горещо става около старта на новите три сериала, обещани за края на зимата. Първи на 18 февруари тръгва „Денят на бащата“, за който по БНТ1 вече текат трейлър и разговори с артистите. Сериите ще са 6, копродуцент на БНТ е Мартичка Божилова от компанията „Агитпроп“.

Денят на бащата

Темата засяга голям брой мъже и жени, стигнали до залата за бракоразводни дела. В главните роли са Весела Бабинова и Захари Бахаров; неизбежният приятел и свидетел на брачните неволи е Александър Сано, а детето на потърпевшите се изпълнява от избраното след силен кастинг красиво момченце Патрик Шон Хенсън (според някои информации, има новозеландско гражданство).

Участието на Мартичка Божилова обещава качествено производство. Тя е авторитетно име в царството на документалното кино с хитовете „Георги и пеперудите“, „Проблемът с комарите и други истории“, „Коридор № 8“ и „Момчето, което беше цар“ (да не говорим за награди и заемани постове, че до утре ще изкараме), а преди година нашумя със „Златна мечка“ на „Берлинале“ за копродукция на игралния „Не ме докосвай“.

КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТЪРА НА КИТАРИСТИТЕ НА БАРСЕЛОНА

Вижте още: ЗАХАРИ БАХАРОВ В НОВ МИНИСЕРИАЛ ПО БНТ

Актрисата Весела Бабинова познаваме от спектаклите на Малък градски театър „Зад канала“ и от филма „Вездесъщият“ на режисьора Илиян Джевелеков. Тя е модерна актриса, умела в представянето на жената на ХХІ век с нейната независимост, настояване за равноправие на ролите в семейството, кадърност в деловото пространство, мъжки непукизъм в еротиката. В семейната война, която виждаме в трейлъра на минисериала, са прави и двете страни. Бахаров показва изненадата на мъжа от защитата и позициите на съвременната жена. Конфликтът отива към патологичната ситуация на отнемане на бащинските права на бащата, а това е удар с камък върху главата на детето. Как се стига дотам и дали е могло да се предотврати, ще видим в работата на режисьора Павел Веснаков, тачен от театралите заради страхотните камерно-психологически сцени в сериала „Откраднат живот“.

Дяволското гърло

Теодора Духовникова и Владимир Карамазов са тандемът централни герои в сериала „Дяволското гърло“, който предстои да тръгне по Нова тв – все още необявено кога. Заявката на продуцентския екип от „Дрийм Тийм филмс“ е крайно любопитна и на театрала в мен, който следи изявите на двамата актьори от Народния театър, мед му капе на душата му.

Теодора внимателно избира ангажиментите си, на сцената излиза само при добри режисьори, не иска да прави експерименти със себе си само и само да се показва на публиката. В Народния нейни, пък и на репертоара върхове, са „Лисичета“ и „Бащата“. Там в протокола за качеството на актьорското общуване е партньорството ѝ с Иван Юруков в „Лисичета“ и с Владо Пенев в „Бащата“.

Вероятно и създателите на сериала изгарят от любопитство да видят какво ще стане във всекидневието на „Дяволското гърло“, когато се срещнат местното крими ченге Карамазов и столичната следователка Духовникова, за да разнищят „серия загадъчни убийства“. Е, за разлика от нас, те вече знаят. Ще издадем само, че в сериите се завързва любовна история и декор за нея е природата на Родопите около Смолян, изпълнена с древна мистика и хубост, която никога не се забравя.

Владимир Карамазов също е дългоочакван актьор за сериозния тв екран. Може да го гледаме в елитните представления на Народния театър „Богът на касапницата“ и „Идеалният мъж“.

Както винаги, историята в „Дяволското гърло“ е пълна с персонажи, които подпират централните, и в тези роли влизат млади актьори от Смолянския театър. А това е прекрасно!

Господин Х и морето

Калин Врачански се съсипва да целува актриси в третия предстоящ сериал, „Господин Х и морето“, който тръгва на 1 март, в 12 епизода по Нова. Продуциран е от Нова и „Дрийм Индъстри“.

Направо да му завидиш на Врачански! Официално неговият човек върти любов с четири жени, ама знаеш ли точно какво става! Героят му трябва да се справя със сложни планове за срещи, обяснения, оправдания и прочие хватки на любовните отношения. Той е чаровен и комбинативен измамник и след поредния удар решава да смени самоличността си и се установява във Варна, където се подвизава като учител.

Сюжетът напомня на българската кинокласика „Опасен чар“ – и вероятно за да привлече почитателите на Тодор Колев, заглавието на този сериал първоначално беше „Фалшив герой“, по една от любимите на публиката песни на Адама. Но рекламата на сериала тръгна с друго заглавие, изглежда след намесата на външни сили.

Освен Калин, във филма участват Александра Сърчаджиева, Доротея Толева, Станислава Николова, Ина Добрева, Любен Кънев, Пламен Великов, Христо Пъдев, Светломир Радев, както и актьори от драматичния театър във Варна, между които големият Стоян Радев.

Засега капаните за вниманието на зрителя са заложени с избора на актьорите и темите в новите тв сериали. Дали количеството ще се превърна в качество, предстои да видим.