POTO

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Капитал(на) грешка, гала концерт на учениците на Райна Кабаиванска

Най-интересните събития от 21 до 27 септември 2020 г. с „Фантастико“

Бунюел в лабиринта на костенурките

Бунюел в лабиринта на костенурките

Кино „Одеон“

22.09.2020

20:00

Анимационният филм на Салвадор Симо препраща в Париж от 30-те години на миналия век, когато се развива скандалът с филма „Златният век“. Луис Бунюел, който дотогава смятал, че ще бъде звезда на сюрреализма, остава без нищо. Предлагат му да направи документален филм за един от най-бедните райони на Испания – Урдите, но не разполага със средства да го заснеме. С малко помощ от приятел се заема със задачата, за да се превърне в режисьора, когото познаваме днес. Документалният филм е част от програмата на фестивала „Мастър ъф Арт“.

Малер със Саша Гьотцел

Малер със Саша Гьотцел

Зала „България“

24.09.2020

19:00

Главният гост-диригент на Софийската филхармония ще си партнира с музикантите от националния ни оркестър за събитие, посветено на музиката на Густав Малер. В двете части на концерта ще бъдат изпълнени Адажието из „Симфония № 5“ и „Симфония №4“.

Капитал(на) грешка

Капитал(на) грешка

Народен театър, Голяма сцена

26.09.2020

19:00

„Капитал(на) грешка“ е най-новото заглавие в афиша на Народния театър в сезон 2020/21. Премиерно спектакълът по Йодьон фон Хорват ще се играе на 26, 27 и 29 септември. Сюжетът пренася в 2150 година, когато сливането на биология и модерни нанотехнологии обещава на човешкия род едно почти нескончаемо дълголетие. Режисьор е Иван Пантелеев („NeoДачници“). Участват Радена Вълканова, Теодора Духовникова, АЛександра Василева, Стефания Колева, Юлиян Вергов, Христо Петков, Иван Юруков и др.

Медена земя

Медена земя

Южен парк II

26.09.2020

16:00

Прожекция на филма, създаден от македонското режисьорско дуо Тамара Котевска и Любомир Стефанов, на Летния фестивал на София. Документалният „Медена земя“ разказва за Хатидже – една от последните пчеларки в Европа. Тя и възрастната ѝ майка, прикована към легло, са единствените жители в изоставеното македонско село Бекирлия, където живеят примитивно в къща от кирпич, без електричество и течаща вода. Продукцията бе номинирана за най-добър международен и най-добър документален филм на наградите „Оскар“ тази година.

Вижте още: ЗАЩО АМЕРИКА ХАРЕСА ФИЛМ ЗА СЕЛСКИЯ РАЙ В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?

Гала концерт на учениците на Райна Кабаиванска

Гала концерт на учениците на Райна Кабаиванска

Софийска опера и балет

27.09.2020

19:00

Знаменитата ни оперна певица ще представи на гала концерт учениците си от 20-ото издание на Международния ѝ майсторски клас в НБУ.

РАЙНА КАБАИВАНСКА ЗА КОВИД-19: НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ НИЩО

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.
ДС