Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Филмите за супергерои са сексистки, коя жена може да се бие по бикини?

Младата актриса Кара ДЕЛЕВИН подложи на критика филмите по комикси, в един от който участва и самата тя - „Самоубийствен отряд“

Издаде ли в интервю Кара Делевин, че Жената-чудо ще участва в „Самоубийствен отряд“? - Филмите за супергерои са сексистки, коя жена може да се бие по бикини?

Издаде ли в интервю Кара Делевин, че Жената-чудо ще участва в „Самоубийствен отряд“?

Моделът и актриса Кара Делевин нарече филмите за супергерои „тотално сексистки“. Коментарът й излиза месеци преди премиерата на екшъна с нейно участие „Самоубийствен отряд“, създаден по комикса на DC. Изказването ѝ обаче предизвика и недоумение, тъй като изглежда Делевин издаде един от тайните герои в предстоящото заглавие – Жената-чудо.

В интервю за сп. „Емпайър“ Делевин, която играе още в тийнейджърския романтичен филм „Хартиени градове“ това лято, подложи на критика образа на жените във филмите по комиксови поредици.

„Има само три момичета в „Самоубийствен отряд“, но според мен те са с най-добрите роли – каза актрисата. – Въпреки това, като цяло филмите за супергерои са напълно сексистки. Жените в тях са обикновено голи или по бикини. Никой не може да се бие така. Жената-чудо, например, как, по дяволите, се сражава? Би трябвало да умре за минута!“

Жената-чудо явно ще се изправи до или срещу героинята на Делевин в „Самоубийствен отряд“ на име Чародейката. В медиите по-рано изтече информация, че Батман също ще участва в този филм (в ролята влиза Бен Афлек), но нито дума не бе спомената за Жената-чудо. Тя ще бъде главен герой в отделен филм, който се очаква през 2017 г.

В „Самоубийствен отряд“ освен Делевин участват още Уил Смит, Маргът Роби и Джаред Лето, а премиерата ще бъде на 5 август 2016-а.

Комиксът излиза от 1959 г. и разказва за банда злодеи, които изпълняват мисии, дадени им от правителството на САЩ в замяна на отмяна на присъдите им. В по-глобален план, съществуването на самоубийствения отряд всъщност обяснява защо във вселената на DC много вече осъждани престъпници все пак са на свобода.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg