Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Каракачанов не пазарува в „Билла“

„Радвам се, че социалните мрежи много се вълнуват. Само ги моля да не правят монтажи“, помоли министърът на отбраната. Реакцията не закъсня (колажи)

Официалната снимка от посещението на премиера Бойко Борисов в Египет стана изключително популярна в последните дни в социалните мрежи - най-вече заради присъствието на военния министър Красимир Каракачанов. Последва лавина от колажи като този на Иван Червенков. - Каракачанов не пазарува в „Билла“

Официалната снимка от посещението на премиера Бойко Борисов в Египет стана изключително популярна в последните дни в социалните мрежи - най-вече заради присъствието на военния министър Красимир Каракачанов. Последва лавина от колажи като този на Иван Червенков.

Защо Красимир Каракачанов се притесни толкова от колажите с торбички от „Билла“, че помоли да се спре със „закачката“? Това е сред най-невинните политически шеги в социалните мрежи, като се има предвид колко безпощадни са хумористите там. Борисов знае прекрасно – той е най-честата им жертва и рядко му се разминава с някаква си торбичка от хипермаркет.

Има няколко възможни варианта за тази фобия на Каракачанов от „монтажите“, както ги нарече, с торбички.

Може би „Билла“ не е неговият магазин. Но това не е много вероятно, защото според сайта „Биволъ“ апартаментът на военния министър с недекларираната тераса е на една градинка разстояние от голям квартален „Билла“ магазин. Значи не е това.

Дали не бойкотира международната верига, защото тя влиза в България през 2000 година, когато премиер е Иван Костов? А Каракачанов със сигурност не иска да има нищо общо с него.

Може би просто не иска да му напомнят времето, когато се е налагало да ходи да пазарува сам в кварталния магазин – без шофьор, без охрана, без кохорта помощници.

Има и още вероятности – торбичките от магазина, знаем, често се използват за хвърляне на боклук. А боклукът е опасна тема днес. Ако някой повярва на инсинуацията, че Каракачанов разнася торбичка с боклук от България до Египет и обратно, може да се сети за вноса на отпадъци, за който виновни още няма.

Все пак си мисля, че най-вероятно Каракачанов се страхува от Грета Тунберг. Ако тя види министъра на българската отбрана с найлонова торбичка, която няма да се разложи в следващите 500 години, като нищо ще му обяви война. А в тази битка дори цяло ято F-16 няма да му помогнат.

Затова, стига с тази „Билла“, шегаджии! Оставете въображението си да се развихри. Ето така: 

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg