Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Каракачанов не пазарува в „Билла“

„Радвам се, че социалните мрежи много се вълнуват. Само ги моля да не правят монтажи“, помоли министърът на отбраната. Реакцията не закъсня (колажи)

Официалната снимка от посещението на премиера Бойко Борисов в Египет стана изключително популярна в последните дни в социалните мрежи - най-вече заради присъствието на военния министър Красимир Каракачанов. Последва лавина от колажи като този на Иван Червенков. - Каракачанов не пазарува в „Билла“

Официалната снимка от посещението на премиера Бойко Борисов в Египет стана изключително популярна в последните дни в социалните мрежи - най-вече заради присъствието на военния министър Красимир Каракачанов. Последва лавина от колажи като този на Иван Червенков.

Защо Красимир Каракачанов се притесни толкова от колажите с торбички от „Билла“, че помоли да се спре със „закачката“? Това е сред най-невинните политически шеги в социалните мрежи, като се има предвид колко безпощадни са хумористите там. Борисов знае прекрасно – той е най-честата им жертва и рядко му се разминава с някаква си торбичка от хипермаркет.

Има няколко възможни варианта за тази фобия на Каракачанов от „монтажите“, както ги нарече, с торбички.

Може би „Билла“ не е неговият магазин. Но това не е много вероятно, защото според сайта „Биволъ“ апартаментът на военния министър с недекларираната тераса е на една градинка разстояние от голям квартален „Билла“ магазин. Значи не е това.

Дали не бойкотира международната верига, защото тя влиза в България през 2000 година, когато премиер е Иван Костов? А Каракачанов със сигурност не иска да има нищо общо с него.

Америка за България

Може би просто не иска да му напомнят времето, когато се е налагало да ходи да пазарува сам в кварталния магазин – без шофьор, без охрана, без кохорта помощници.

Има и още вероятности – торбичките от магазина, знаем, често се използват за хвърляне на боклук. А боклукът е опасна тема днес. Ако някой повярва на инсинуацията, че Каракачанов разнася торбичка с боклук от България до Египет и обратно, може да се сети за вноса на отпадъци, за който виновни още няма.

Все пак си мисля, че най-вероятно Каракачанов се страхува от Грета Тунберг. Ако тя види министъра на българската отбрана с найлонова торбичка, която няма да се разложи в следващите 500 години, като нищо ще му обяви война. А в тази битка дори цяло ято F-16 няма да му помогнат.

Затова, стига с тази „Билла“, шегаджии! Оставете въображението си да се развихри. Ето така: 

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах