Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кърт Вонегът за Боб Дилън: Най-лошият жив поет

Може да има една добра строфа на песен, но останалото са безсмислици, казва писателят в интервю през 1991 г.

Цялото интервю с Кърт Вонегът ще бъде препечатано в предстоящия декемврийски брой на „Хъстлър“. - Кърт Вонегът за Боб Дилън: Най-лошият жив поет

Цялото интервю с Кърт Вонегът ще бъде препечатано в предстоящия декемврийски брой на „Хъстлър“.

Кърт Вонегът не се е вълнувал особено от Боб Дилън. Според „Пейдж Сикс“ авторът на „Кланица 5“ е обидил музиканта и отскоро нобелов лауреат за литература в интервю за „Хъстлър“ през 1991 г. Вонегът го нарича „най-лошия жив поет“ и добавя:

„Той може да има една добра строфа на песен, но останалото са безсмислици“.

Цялото интервю ще бъде препечатано в предстоящия декемврийски брой на „Хъстлър“.

Боб Дилън предизвика смут, след като наскоро му бе присъдена Нобеловата награда за литература. В аргументацията си Шведската академия го нарече „голям поет“. Някои автори в литературната общност обаче не бяха доволни, че отличието отива при музикант вместо при по-традиционен писател.

Самият Дилън все още публично не е коментирал наградата си. Въпреки опитите на Академията да се свържат с него, той не отговаря на обажданията и имейлите. Миналата седмица за кратко на сайта му се появи описание към името му, че е носител на Нобелова награда за литература, но скоро след това то бе свалено.

„Това е неучтиво и арогантно“, коментира през уикенда поведението на певеца член на Шведската академия, шведският писател Пер Вестберг.

Вижте още: ЧЛЕН НА АКАДЕМИЯТА: БОБ ДИЛЪН Е АРОГАНТЕН

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах