Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Картина на Симеон Кръстев подари Борисов на Вучич

Платното изобразява момент от инспекцията на строежа на „Балкански поток“

Платното изобразява Борисов и Вучич на инспекция по трасето на Балкански поток. Снимка: „Новости“, Сърбия - Картина на Симеон Кръстев подари Борисов на Вучич

Платното изобразява Борисов и Вучич на инспекция по трасето на Балкански поток. Снимка: „Новости“, Сърбия

Картина, изобразяваща инспекция по трасето на „Балкански поток” в стил соцреализъм, нарисувана от художника Симеон Кръстев, замина за Сърбия като подарък за президента Александър Вучич лично от премиера Бойко Борисов. За подаръка съобщи сръбското издание „Новости”.

Симеон Кръстев е известен български творец, който създава произведения в много изобразителни жанрове. Роден е през 1943 г, завършва Художествената академия в Лодз, Полша през 1975 г.  Работи в областта на графичния дизайн, живописта и художественото оформление на пощенски марки, монети, фирмени лога.

Той в продължение на години е оформител на Каталог на българската мода – „Алманах на българската мода”, под съставителството на проф. Любомир Стойков. Автор е на стотици филмови, оперни, театрални, политически, спортни, социални плакати. Активно работи в областта на художественото оформление на материали за конгреси, избори, политически акции.

Печелил е награди от конкурси за плакат на тема „Автомобилът и околната среда”, „24 май, „Вторични суровини”, „40 години от победата над фашизма”. Носител е на отличие за поредица пощенски марки на тема „Световно първенство по футбол – Италия 90”. Бил е арт директор в рекламна агенция. Правил е много от плакатите на Софийската опера.

В живописта се характеризира с многопосочни търсения в различни жанрове – от портрети до натюрморти. Негови маслени платна, изобразяващи коне, са откупени от галерията на Ордена на тамплиерите в България – „Галерия 900”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС