Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Къщата с главите в Пловдив – за продан

Изготвен архитектурен проект сочи, че зданието, което е паметник на културата, ще бъде надстроено

В обявата не се посочва конкретна цена за имота – но той е дефиниран като „изключително предложение“ и „с отличен инвестиционен потенциал“, както и много подходящ за хотел. Илюстрация: Брокерите от Bulgarian Properties - Къщата с главите в Пловдив – за продан

В обявата не се посочва конкретна цена за имота – но той е дефиниран като „изключително предложение“ и „с отличен инвестиционен потенциал“, както и много подходящ за хотел. Илюстрация: Брокерите от Bulgarian Properties

Една от най-красивите сгради в Пловдив, бившият Показен магазин, известен и като Къщата с главите, се продава – и то чрез обяви в интернет, включително в онлайн продавалника OLX. Според местния сайт „Под тепето“ брокерите, които предлагат къщата за продан, вече имат и изготвен архитектурен проект, според който зданието ще бъде надградено.

В момента Къщата с главите, която се намира в ъгъла между други две изключително красиви сгради на Главната улица в Пловдив, е триетажна постройка. Визуализацията на новия проект и текстът на обявата на брокерите обаче сочат, че етажите ще станат седем – нещо, което специалисти в областта на културно-историческото наследство, цитирани от изданието, определят като потресаващо.

В обявата не се посочва конкретна цена за имота – но той е дефиниран като „изключително предложение“ и „с отличен инвестиционен потенциал“, както и много подходящ за хотел.

Така изглежда в момента Къщата с главите. Кадър: Google Maps

Така изглежда в момента Къщата с главите. Кадър: Google Maps

Не става ясно какво се случва в мазето на постройката, където преди време се разбра, че са открити седалки от Римския стадион на древния Филипопол. Според слуховете, когато са вървели ремонтни дейности преди десетина години, строителни бригади най-безцеремонно са къртили безценни артефакти и са ги струпвали на камари като ненужен каменен отпадък в подземното ниво.

Проверка на властите тогава спряла унищожението. Какво обаче се е променило за последните десет години – засега никой не може да каже. А дали красивата Къща с главите ще бъде надзидана и ще се превърне в поредния луксозен (и може би кичозен?) хотел, всички очакват с притеснение да разберат.

Представяме ви пълния текст на онлайн обявата за продажба.

Имаме изключително предложение за вас. 7-етажна сграда с отличен инвестиционен потенциал, подходящ за хотел, в супер центъра на град Пловдив. Сградата е паметник на културата, със старинна архитектура, която ще бъде запазена след направените реновации. Уникална възможност да се сдобиете с изключително атрактивен имот в топ центъра на Европейската столица на културата град Пловдив, на ул. Княз Александър I, до Стария град, Парк Джумая, Римския стадион, Фонтаните, Градската Градина и други удобства, обществени институции и услуги от топ центъра.

Сградата с РЗП 1411 кв.м. се състои от магазин, офиси, апартаменти:

Сутерен, партер и първи етаж – по 225 кв.м.
Втори етаж – 228.50 кв.м.
Трети етаж – 208.80 кв.м.
Четвърти и пети етаж – по 149.40 кв.м.

Отоплението е чрез локална климатизация и аспирация. Имотът е снабден с асансьор и окабеляване за СОТ. Сградата се продава и отдава на шпакловка и замазка с луксозно завършени общи части. Имотът ще бъде изцяло реновиран с изцяло нова бетонна конструкция.

Разположен е в сърцето на града, в непосредствена близост до Кметството, както и до редица други съвременни удобства, които гарантират успешното функциониране на вашия бизнес, оживеността на района, както и постоянния поток от хора, благодарение на удобната си локация в централната част на развития град.

Оглед на имота

Можем да организираме оглед на имота в удобно за вас време. За целта, свържете се с отговорния за офертата брокер и му кажете кога бихте искали да направите оглед.

Резервация на имота

Имотът може да бъде резервиран и свален от продажба със заплащане на депозит, след което се прекратява провеждането на огледи с други купувачи и започва подготовка на документите за сключване на предварителен и окончателен договор. Свържете се с отговорния брокер за този имот за подробна информация относно процедурата на покупка и начините за плащане.

Допълнителни услуги и следпродажбено обслужване

Ние сме реномирана компания и ще бъдем с вас не само по време на покупката, но и след това, осигурявайки ви допълнителни услуги по ваше изискване с цел пълноценно и безпроблемно ползване на новозакупения имот. Услугите, които можем да предложим, включват получаване на одобрение за ипотечен кредит, застраховка на движимо и недвижимо имущество, застраховка живот, медицинско и автомобилно застраховане, строителни и ремонтни дейности, обзавеждане, юридически и счетоводни услуги и др.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС