Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Късометражно кино от цял свят в НДК

Фестивалът „В двореца“ продължава до неделя

Българската селекция включва 20 заглавия. Германия има 14 филма и 2 копродукции, а Великобритания е с 8 филма и 2 копродукции.  - Късометражно кино от цял свят в НДК

Българската селекция включва 20 заглавия. Германия има 14 филма и 2 копродукции, а Великобритания е с 8 филма и 2 копродукции.

Повече от 100 късометражни филма гледат киноманите през цялата седмица в рамките на Международния фестивал „В двореца“. Тази година той за пръв път ще провежда в НДК, в зала 3. Официално форумът бе открит на 8 декември и ще продължи до неделя, 13-и, успоредно с Коледния панаир на книгата, завладял вертикално Двореца.

Фестивалът предлага богата гама от заглавия, сюжети и представители от всички краища на света. За изданието в София участие заявиха над 4000 филма, от които продължават само 104 късометражни. След финалния подбор те ще се представят в седмицата на феста. Цялата програмата на събитието може да бъде видяна тук.

Българската селекция включва 20 заглавия. Германия има 14 филма и 2 копродукции, а Великобритания е с 8 филма и 2 копродукции. Предлагат се още продукции от почти всички европейски страни, Съединените щати, Колумбия, Китай, Канада и др.

„Смели хора са организаторите на този фестивал – каза на откриването директорът на НДК Мирослав Боршош. – Прекрасно е, че завършваме годината с толкова висококачествено събитие за специфична публика – шанс за много специфични творци. С цялата поредица, която успяхме да съберем за една година – София Филм Фест, Киномания, Cinelibri, So Independent, а сега и „В Двореца”, даваме възможност на това прекрасно изкуство – киното, да съществува в Двореца в цялата си пъстрота.“

В рамките на фестивалната седмица ще бъде изграден и „Пазар на филмовата индустрия”.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС